Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

EURO 2016: Chiricheș – E trist că ne-am întors așa repede, doream să îi scoatem în stradă pe suporteri


Căpitanul echipei naționale, Vlad Chiricheș, a declarat marți, într-o conferință de presă susținută la Casa Fotbalului, că este trist faptul că România s-a întors așa de repede acasă de la EURO 2016, precizând că și-ar fi dorit să îi facă fericiți pe suporteri și să îi scoată în stradă. ‘E clar că am plecat de acolo cu un sentiment de tristețe și amărăciune. E trist că ne-am întors foarte repede, nu ne așteptam la un astfel de deznodământ. Dar asta a fost să fie, acum trebuie să încercăm să trecem peste acest moment. Noi credem în echipa națională. E normal ca suporterii să fie dezamăgiți, dar cred că mai dezamăgiți decât noi nu sunt. Ne pare rău că i-am dezamăgit pe fani, dar e greu acum să mai vorbesc despre ce a fost. Ne pare rău pentru deziluzia asta. Ne doream foarte mult să îi vedem pe fani în stradă și să îi facem fericiți’, a spus el.
    Chiricheș nu știe cauzele eliminării României de la EURO 2016, dar susține că la acest lucru au contribuit unele momente cheie din meciurile cu Franța și Elveția. „Am fost și noi determinați, am avut o atitudine bună, dar precipitarea vine și în momentele în care jocul nu îți iese așa cum dorești. Am încercat în toate meciurile să fim puternici, poate nu am reușit asta pe durata unui întreg meci, dar am încercat să dăm totul. Am încercat prin atitudine și organizare să facem față adversarilor, dar se pare că nu a fost de ajuns. O cauză… nu știu. Cred că au fost și multe momente cheie care și-au spus cuvântul. Cu Franța primul gol a fost din fault, cu Elveția am primit pe o neatenție… au fost momente cheie care au dus la acest rezultat’, a afirmat căpitanul.
    Fundașul susține că jucătorii nu au avut probleme musculare în meciul cu Elveția. ‘Nu cred că a avut nimeni cârcei, e normal să simți o stare de oboseală. Jucasem cu Franța primul meci, a fost o încărcătură mare pentru că era de deschidere, iar acest lucru s-a simțit în partida a doua. Dar cred că nimeni nu a avut cârcei, de fapt, doar Bogdan Stancu a avut cârcei la al doilea meci. Consider că la meciul cu Elveția ne-ar fi ajutat dacă am fi avut mai mult posesia… iar acel gol al lor cred eu că ne-a demoralizat. Fotbalul se joacă pe goluri și de aceea e important ca stilul nostru să fie ofensiv. Nu reușim de fiecare dată, în primele două meciuri nu am reușit, dar cu Albania am avut posesie, am încercat să atacăm, dar nu am reușit să înscriem’, a explicat el.
    Faza golului victoriei Albaniei a fost o ‘neatenție’ a apărării echipei naționale, este de părere Vlad Chiricheș. ‘Nu am fost uluit că atacantul albanez (n.r. — Armando Sadiku) era acolo la faza golului, știam de poziția lui. A fost pur și simplu o neatenție și asta ne-a dus la golul primit. Poate că în fața Albaniei nu am fost atât de percutanți, dar cred că am avut controlul jocului. Ei în prima repriză nu au avut ceva faze. Noi însă nu am reușit să fructificăm. Poate a fost și presiunea foarte mare, pentru că aveam nevoie de o victorie’, a menționat el.
    Jucătorii primei reprezentative nu au plâns la finalul partidei cu Albania, a adăugat Chiricheș: ‘De plâns, nu știu, suntem oameni și suferim, e normal. Dar nu am văzut pe nimeni să plângă. Fiecare a avut modul lui de a trăi finalul meciului cu Albania, fiecare a fost dezamăgit, dar am încercat să ne îmbărbătăm’.
    Fundașul speră ca echipa națională să treacă repede peste eliminarea de la EURO 2016, pentru că urmează preliminariile Cupei Mondiale. ‘Ne așteptam la critici pentru că nu am făcut un turneu final bun. Când termini pe ultimul loc e normal să te critice toată lumea, nu e nimeni mulțumit. Acum trebuie să trecem peste acest moment, e deja trecutul și trebuie să ne gândim la ce avem de făcut în continuare. Să rămâi cantonat în trecut nu e foarte bine. Am făcut greșeli, acum trebuie să ne concentrăm pentru ce urmează’, a precizat Chiricheș. Delegația echipei naționale a revenit marți dimineață din Franța, acolo unde a participat la EURO 2016.
    Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de selecționata Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Stade de Lyon, în Grupa A la EURO 2016 și a părăsit competiția. Prima reprezentativă a încheiat EURO 2016 pe ultimul loc al Grupei A, cu un singur punct din trei partide. Rezultatele României la EURO 2016 au fost: 1-2 cu Franța, 1-1 cu Elveția și 0-1 cu Albania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?