Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Au început înscrierile la Școala de Vară „Tinerii de Azi – Adulţii de Mâine”


Tinerii vrânceni cu vârste între 15 și 25 de ani, elevi și studenți, se pot înscrie la ediția a treia a Școlii de Vară „Tinerii de Azi – Adulții de Mâine”, organizată de Asociația Generației de Azi. Înscrierile se fac completând formularul online de pe site-ul www.generatiadeazi.org.
Potrivit comunicatului de presă dat publicității, sunt disponibile 85 de locuri, iar în cadrul acestei tabere, care va avea loc în stațiunea Eforie Nord, în perioada 23 – 29 august 2016, tinerii vor învăța cum să-și ia viața în propriile mâini. „Fii și Tu unul din cei peste 100 care schimbă lumea!”, este îndemnul organizatorilor către participanții la această școală de vară, ce are o temă centrală pro-socială, pro-tineri, dar și de dezvoltare a talentelor artistice. „În cadrul programului educațional, tinerii vor învăța să-și construiască un CV convingător, să scrie proiecte fezabile, să își gestioneze eficient timpul personal și vor fi consiliați de specialiști în carieră. Åžcoala de Vară «Tinerii de Azi – Adulții de Mâine» cuprinde 5 cursuri de dezvoltare a inteligenței emoționale, de consiliere și orientare profesională, 5 ateliere de cursuri cultural-artistice, 2 workshop-uri tehnice și peste 150 de ore de distracție cu prietenii, pe plajă, sub clar de lună”, se arată în comunicatul dat publicității.
    Programul cultural-educațional este format din următoarele ateliere de lucru
(educaționale și cultural-artistice): „Creative Curriculum vitae and Graphic facilitation”, în cadrul căruia tinerii vor învăța cum să-și construiască un CV convingător pentru a reuși să treacă cu succes de interviul de angajare; „Counceling and career orientation”, în cadrul căruia tinerii vor participa la un curs practic de consiliere și orientare vocațională; „Eficacity: self esteem and time management” – Eficacitate: stima de sine și managementul timpului personal; „Project writing and management”, atelerie unde participanții vor învăța cum să elaboreze și să gestioneze
proiecte din diverse domenii; „Non-formal education for employability” – Educație nonformală pentru angajabilitate; Muzică, teatru, film, fotografie, pantomimă.
    Unul dintre momentele cele mai așteptate va fi workshop-ul de muzică, care va fi susținut de celebrul artist Johnny King. Totodată, tinerii vor avea ocazia să poarte
discuții libere cu oameni de valoare, adevărate modele de urmat. Åžcoala de Vară se va
încheia cu tradiționalul foc de tabără, pe plajă. „Tinerii din ziua de azi au un potențial fantastic de a transforma această lume într-un loc mai bun. Au nevoie să găsească momente de a se strânge la un loc și de a dezbate proiecte comune. Considerăm că această școală de vară reprezintă un astfel de moment ideal și ne-am propus să învățăm lucruri noi împreună, foarte utile pentru adulții de mâine, care vor avea familii frumoase, cariere înfloritoare și succes în viață. La ora actuală, tinerii au nevoie să lucreze foarte mult la inteligența emoțională, trebuie să învețe să creadă în puterile lor și să își gestioneze eficient timpul personal. Nu ne-am propus să recapitulăm tot ce au învățat în decursul timpului la școală, ci întregul program se va axa pe educația nonformală, prin intermediul căruia dorim să le satisfacem acele nevoi pe care școala tradițională nu au reușit să le ofere”, a declarat Cristian Tănase, președintele Asociației Generației de Azi și organizatorul Åžcolii de Vară „Tinerii de Azi – Adulții de Mâine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?