Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Doi elevi focșăneni vor reprezenta România la Olimpiada Mondială de Robotică din India


CENTRUL DE EXCELENŢĂ PENTRU ROBOTICÄ‚ EDUCAÅ¢IONALÄ‚ VA REPREZENTA ROMÂNIA LA FAZA INTERNAÅ¢IONALÄ‚ A WORLD ROBOT OLYMPIAD CARE SE VA DESFÄ‚ÅžURA ÎN PERIOADA 25 – 27 NOIEMBRIE LA NEW DELHI, INDIA

    Echipa „Memento 21”, formată din elevii Lupu Marian-Cosmin, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” și Holban Cezar Åžtefănel, de la Colegiul Economic, echipă pregătită de prof. ing. Agache Săndel, a luat Premiul I, la Categoria Standard III (categorie pentru High School – liceu), la faza națională a World Robot Olympiad România 2016, desfășurată sâmbătă, 11 Iunie, la București. Este singura echipă de la această categorie care a primit dreptul de a reprezenta România la faza mondială a acestei competiții care se va desfășura în India în toamna acestui an.
    Pe lângă elevii cu Premiul I, au mai luat premii următorii elevi: Premiul III, faza națională, la Categoria Standard III, Burdușa Andrei-Iulian – C.N. „Unirea”, Mihu Andrei – C.N. „Unirea”, Ragea Andreea-Georgiana – C.T. „Edmond Nicolau”; Premiul III, faza națională, la Categoria Open, Gonciar Mihai – C.N. „Unirea”, Mărășescu Damian – C.T. „Edmond Nicolau”, Paraschiv Călin-Åžtefan – C.N. „Unirea”, Popescu Laurențiu – C.T. „Edmond Nicolau”
    Așadar toate echipele Centrului de Excelență participante la faza națională au luat premii! Acest fapt nu este lipsit de importanță, în special atunci când concurezi cu Colegiul Național „Sf. Sava”, Colegiul Național de informatică „Tudor Vianu” sau cu Colegiul German Goethe din București.
    Reamintim faptul că World Robot Olympiad este cea mai mare competiție de robotică educațională din lume la care participă peste 55 de țări. Detalii se găsesc pe site-ul: http://www.wroboto.org/wro2016
    Rezulatatele WRO România 2016, faza națională sunt disponibile pe site-ul:
http://www.wroromania.ro/blog/wro-2016/rezultate/
    „Cred că ar fi benefic pentru elevi, în special pentru moralul elevilor participanți, care au muncit foarte mult, să fie premiați de autoritățile locale și / sau de I.S.J., iar cei din sistemul de învățământ vrâncean care fac diferite afirmații și care nu știu ce înseamnă WRO, unii dintre ei fiind obișnuiți numai cu olimpiade și concursuri trucate pentru gradații de merit sau alte beneficii, să se documenteze pe site-ul: http://www.wroboto.org/wro2016.  Până atunci le acord dreptul la eroare! Înainte de a participa la faza națională imi puneam problema să sistez activitatea Centrului de Excelență, din foarte multe cauze, dar acum după această mare performanță sunt împins cu mare forță să muncesc pentru biletele de avion, chiar dacă ar fi să mă duc și la cules de căpșuni!”, a declarat prof. ing. Săndel Agache.

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?