Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO : Ziua Mondială a Mediului, marcată de elevii Colegiului „Ion Mincu“


Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani a găzduit ieri ultima activitate din acest an, din cadrul proiectului educațional „Nu pentru școală, ci pentru viață învățăm!”, coordonat de profesoarele Cezarina Nicodei, Cornelia Neacșu și Elena Duțescu. Activitatea a avut ca temă Ziua Mondială a Mediului, la care au fost invitați doi comisari de la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Vrancea, respectiv Mihaela Dobrilă și Corina Albu.
În deschiderea activității a avut loc o scurtă prezentare a rolului și atribuțiilor Gărzii Naționale de Mediu și a modului în care aceasta contribuie la protejarea mediului înconjurător. Au fost exemplificate câteva situații în care au fost aplicate sancțiuni și care au fost urmările acestor măsuri. Apoi, au fost prezentate mai multe activități, pe care Comisariatul din Focșani le-a organizat pentru a marca Ziua Mondială a Mediului. Elevii au adus în discuție Concursul Școala ECO, desfășurat în aprilie 2015 și organizat de Divori Prest SRL Focșani. Pentru proiectul prezentat, liceul focșănean a primit o sponsorizare de 1000 lei din partea firmei, cu care a fost amenajat părculețul din curtea școlii, folosind materiale reciclabile.
În aceeași perioadă a fost organizat și un al doilea concurs, „Åžcoala mea reciclează”, care a constat în reciclarea deșeurilor prin sistemul Sigurec Focșani și a avut două secțiuni: secțiunea ambalaje și secțiunea DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice. La ambele secțiuni, elevii unității de învățământ au obținut premii, demonstrând o implicare serioasă în combaterea poluării și pentru reciclarea deșeurilor.
Comisarii de la Garda de Mediu le-au vorbit în continuare elevilor despre biodeșeuri, adică acele resturi provenite din bucătăriile noastre. Ele pot fi transformate în compost, un îngrășământ natural foarte apreciat, dar care în țara noastră este produs în cantități foarte mici. Discuția a continuat cu prezentarea unor imagini din rezervațiile naturale Cheile Tișiței și Parcul Natural Putna. Au fost exemplificate mai multe specii de plante și animale ocrotite de lege, în județul Vrancea. „Prin această activitate le-am prezentat elevilor mai multe soluții care, aplicate, pot diminua efectele negative determinate de acumularea deșeurilor, defrișare, pierderea biodiversității, efectul de seră, poluare, dezastre naturale. Ei trebuie să înțeleagă că menținerea unui standard de viață ridicat implică prevenire și combaterea unor astfel de fenomene critice, cu urmări catastrofale asupra mediului înconjurător și a existenței oamenilor”, a transmis profesoara Cezarina Nicodei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?