Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

RECORDURI: Cea mai înaltă cămilă


Bert este cămila cea mai înaltă din lume înregistrată de Guinness World Records, potrivit site-ului www.guinnessworldrecords.com. care a publicat informația pe 5 aprilie 2003. Numele ei a fost stabilit datorită faptului că reprezintă un model în a fi „Be enthusiastic Responsible and True” (a fi entuziast, responsabil și corect).
Bert este un dromader născut la 3 martie 1997, în Statele Unite, care avea la 27 mai 2003 o greutate de 802 kg. Măsurată în aceeași zi, cămila avea o înălțime de 208 cm, în partea de sus a cocoașei sale, cu toate că ea avea să mai crească până la vârsta de 8 ani. Cămila a fost acceptată ca adjunct în rezervă a șerifului din Los Angeles County Sheriff’s Department, San Dimas, Statele Unite ale Americii, la data de 5 aprilie 2003 și de atunci merge în mod regulat în patrulare condusă de Nance Fite. Ea a primit și o insignă de identitate, pe care o poartă tot timpul. În 2013, a fost promovată la gradul de sergent, potrivit www.pe.com.
Bert și însoțitoarea sa sunt deseori prezente în școli, tabere de vară participând la activitățile copiilor pentru a vorbi despre bine și rău, precum și despre construirea unor relații bune cu ofițerii în aplicarea legii. Cămila este mai mult decât un companion, este o celebritate în lumea celor care aplică legea și a fost recunoscută de către Guinness World Records pentru activitatea sa ca voluntar în aplicarea legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?