Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

În total dispreţ al legii, PNL a continuat campania electorală şi sâmbătă, la Homocea


PSD Vrancea a depus o plângere la Biroul Electoral Județean împotriva PNL, pe care îl acuză de continuarea campaniei electorale, dar și pentru defăimare. Astfel, PNL a distribuit, sâmbătă, în localitatea Homocea, un material  de propagandă electorală, denumit „Vocea Homocei numărul 3” – publicație gratuită, folosită pentru transmiterea unor mesaje cu caracter defăimător la adresa candidatului PSD la Primăria comunei Homocea, Radu Vasilică, mesaje care incită la ură și discriminare. „Arătăm că în cursul zilei de sâmbătă, 04.06.2016, în comuna Homocea a fost distribuit ziarul „Vocea Homocei” care conținea articole de propagandă electorala pro – PNL, asta în condițiile în care campania electorală pentru scrutinul din 05.06.2016 s-a terminat în ziua de 04.05.2016 orele 7.00. Publicația contestată este asumată de PNL, în subsolul primei pagini fiind inserat „Firma LG Proiect SRL, comanda PNL Vrancea CUI AEP 21160042, tiraj 500”, se arată în plângerea PSD Vrancea. De reținut că materialul contestat poartă sigla PNL pe prima pagină și cuprinde un mesaj de îndemn la votarea candidatului PNL din  Homocea. 
În același timp cu materialul precizat, a fost distribuit și un flayer care imită un material electoral al PSD, dar pe care sunt fotografii trucate, sigle de partid, dar și un slogan cu trimitere la partidul comunist.  „Materialul electoral numit „Vocea Homocei numărul 3″ asumat de Partidul National Liberal lezează  demnitatea și credibilitatea candidatului PSD Radu Vasilică la primăria Homocea și creează confuzie printre alegători, încălcând prevederile Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale care reglementează faptul că în campania electorală, se interzice folosirea mesajelor cu caracter discriminatoriu sau a mesajelor de incitare la ură și intoleranță”, se mai arată în plângerea formulată de PSD Vrancea. Social democrații vrânceni solicită Consiliului de combatere a discriminării să se autosesizeze în acest caz. De asemenea, solicită poliției și Autorității Electorale Permanente să sancționeze contravențional PNL Vrancea. 
De reținut că și candidatul PSD, Radu Vasilică, cel care este ținta discriminărilor, a depus o plângere la Poliția din Homocea în care arată că PNL a continuat campania electorală sâmbătă și că în materialele distribuite în comună a fost denigrat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?