Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

PNL Vrancea nu respectă hotărârile Biroului Electoral Central!


PNL Vrancea a fost obligat să elimine de pe afișele electorale sintagma „președintele Consiliului Județean”, sintagmă folosită în dreptul numelui unui candidat liberal. Decizia a fost luată de Biroul Electoral Central, fiind definitivă și executorie. Decizia a venit după ce, inițial, UNPR Vrancea a contestat la Biroul Electoral Județean de circumscripție existența acestei sintagme pe afișele electorale ale liberalilor. BEJ a decis prin Hotărârea nr. 55 din 20.05.2016, ca până pe data de 22.05.2016, ora 24.00, să se înlăture/acopere sintagma. PNL Vrancea a depus contestație la BEC, contestație ce a fost respinsă, iar hotărârea nr 45 a BEJ Vrancea a rămas definitivă. Numai că liberalii nu au ținut cont de decizia  Biroul Electoral Central, așa că Biroul Electoral de Circumscripție nr 1 al Municipiului Focșani a emis o nouă hotărâre privind înlăturarea sintagmei respective, în urma unei plângeri înaintate de Autoritatea Electorală Permanentă! Hotărârea a fost transmisă și Poliției Municipiului Focșani.
    Conform noii legislații electorale, președinții Consiliilor Județene nu mai sunt aleși direct, de cetățeni, ci de consilierii județeni. Astfel, prin folosirea sintagmei „președintele Consiliului Județean”, liberalii nu fac decât să inducă în eroare electoratul.
    Nu este prima oară când PNL Vrancea încalcă legislația electorală și este sancționat. Organizația Vrancea a Partidului Social Democrat (PSD) a formulat o plângere împotriva PNL pentru folosirea pe afișele electorale ale candidaților la Consiliul Județean, pentru scrutinul din 05.06.2016, a însemnelor grafice care evocă simbolurile naționale ale României și inclusiv numele țării, fapte care sunt interzise de către art. 79 alin. 7 din Legea nr. 115/2015. Din aceste motive, PSD Vrancea  a solicitat Biroului Electoral Județean Vrancea să dispună, în sarcina PNL, înlăturarea în regim de  24 ore, a tuturor afișelor care au inserate simbolurile naționale ale României. „Facem precizarea că după depunerea sesizării PSD Vrancea la Biroul Electoral Județean Vrancea, însemnele naționale de pe afișele electorale ale PNL Vrancea au fost acoperite cu pastă”, se arăta într-un comunicat de presă al PSD Vrancea.
    BEJ Vrancea a decis ca PNL să înlăture toate afișele electorale care aveau inserate simbolurile naționale ale României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?