Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Romică, tânărul care a orbit la doar 22 de ani, a ajuns la clinica din Thailanda!


„Sunt bucuros să vă anunț că am ajuns deja în Thailanda, mâine o să încep tratamentul! Datorită vouă se întâmplă asta! Vă iubesc și vă rog să vă rugați pentru mine, acum am nevoie de voi mai mult ca niciodată!”, a postat pe Facebook, în Grupul „Alături de Romică”, Romică Pupăză, tânărul din Gugești care a orbit la doar 22 de ani. El și-a făcut publică drama prin care trece prin intermediul unui reportaj publicat în cotidianul nostru în luna martie a acestui an, reportaj care a ajuns la inima și sufletul cititorilor. Aceștia au început să doneze și să-i ducă povestea mai departe! Articolul poate fi recitit accesând link-ul: http://bit.ly/1NZku8u
    La vremea respectivă, el avea nevoie de 25 de mii de dolari pentru a ajunge la o clinică din Thailanda, pentru o intervenție cu celule stem prin care speră să-și recapete vederea. „Spitalul Global Stem Cells din Bangkok, Thailanda este singurul din lume care oferă un pachet complex de celule stem care regenerează nervul optic, incluzând 8 injecții cu celule stem și alte terapii de vindecare, costul total ridicându-se la 25 de mii de dolari, bani de care eu nu dispun. Lumina ochilor mei costă 25 de mii de dolari. Cine vrea să mă ajute să îmi văd visul cu ochii, donând în următoarele conturi…”, era apelul lansat de Romică spre toți vrâncenii și oamenii cu suflet din România și din străinătate. Iar apelul său nu a rămas fără răspuns, povestea sa impresionând și determinând oamenii să doneze fiecare cât a putut, așa încât să se strângă suma. Într-adevăr, ca urmare a campaniilor derulate pentru împlinirea visului acestui tânăr, în conturile lui s-au adunat 25 de mii de dolari, așa încât Romică a reușit să ajungă la Spitalul din Bangkok, Thailanda.
    Practic, intervenția la care va fi supus în aceste zile este ultima speranță pentru tânărul gugeștean de a-și recăpăta vederea, pe care a pierdut-o treptat, așa încât acum, la doar 22 de ani, nu mai vede deloc.
    Vă reamintim că Romică a început să orbească în 2006, când a observat că întâmpină probleme la cititul de pe tablă, la școală. Medicul care i-a făcut primul control i-a spus că nu e decât ceva temporar, care îi va trece. Nu doar că n-a trecut, dar vederea i-a scăzut vertiginos, așa încât după doi ani de la acel consult a constatat că erau tot mai dese momentele în care nu mai vedea deloc. În primul trimestru al clasei a XII-a a fost nevoit să abandoneze școala pentru că vederea l-a lăsat aproape de tot. Toți medicii la care a fost, în țară, dar și din străinătate, i-au pus același diagnostic fără speranță: atrofiere bilaterală de nerv optic. „Mi s-a spus că nu există nicio șansă de recuperare. Apoi am văzut o emisiune la televizor, în care era prezentat un băiat care n-a văzut din copilărie, dar și-a recăpătat vederea în urma unui tratament cu celule stem făcut în Thailanda. L-am contactat telefonic și mi-a confirmat că vede parțial. Așa că mi-am tradus toate actele medicale și le-am trimis la Spitalul din Bangkok. Am primit răspuns că tratamentul costă 25 de mii de dolari și că trebuie să trimitem un avans de 4500 de dolari, moment în care mi se va face programarea și voi ști cu exactitate data la care trebuie să plec„, spunea, în luna martie, Romică.
    Și iată că minunea s-a întâmplat! Solidaritatea oamenilor i-a dat putere lui Romică, suma de care avea nevoie s-a adunat, iar acum el se află în Spitalul din Bangkok, Thailanda, acolo unde speră să-și recapete măcar parțial vederea! Vom reveni cu amănunte despre starea sănătății lui Romică pe măsură ce le vom afla!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?