Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

L-au chemat pe Dumnezeu să le asfalteze drumul


Numai un miracol poate transforma drumurile din Xestoso, localitate din nord-vestul Spaniei populată de 5.000 de suflete. De aceea, preotul Patino a început seria rugăciunilor pentru asfaltare. Când lucrarea omenească își arată neputința și vremelnicia, rugăciunile salvează. Asta crede preotul catolic Luis Roldan Patino, care a început duminică, 22 mai, seria rugăciunilor pentru asfaltarea drumurilor care fac legătura dintre Val Xedstose și Alto Xestoso și localitățile Tapia de Casariego, Salas și Villaneuva de Oscos y Allande. 

Înarmat cu o cruce de lemn și apă sfințită și însoțit de întreaga parohie, preotul a sfințit fiecare groapă și s-a rugat la căpătâiul ei. Pe fundul fiecărei adâncituri a fost așezată o cruce de lemn sfințită. „Exact așa cum ne rugăm bunului Dumnezeu pentru a ne da ploaie, la fel ne rugăm acum pentru acoperirea gropilor. El este singurul care poate face asta, pentru că autoritățile sunt complet depășite de situație”, a declarat părintele, pentru AP. „Atunci când ne simțim abandonați ne întoarcem fața către Domnul și acum a venit acel moment”, a explicat Roldan Patino.
După ce consilierii din cadrul Consejería de Desarrollo Rural au stabilit costul reparațiilor la 2,29 milioane € (numai drumul către Tapia de Casariego costând 610.000 €) speranța localnicilor a început să pălească. Singura lor nădejde e legată de accesarea unor fonduri europene pentru că „de la centru” li s-a spus răspicat că nu există bani la buget pentru așa ceva. Din cauza terenului argilos, pe anumite porțiuni, drumul este practic surpat, iar în interiorul localității a fost înghițit de pământ și de vegetație.
    Articolul integral pe http://bit.ly/1RCdUQ3

                                            de Bogdan Nicolai
                                            www.click.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?