Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Concurs de arte vizuale și creație literară „Mărășeștiul, în inima mea“


Consiliul Județean și Centrul Cultural Vrancea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, organizează cea de-a treia ediție a Concursului Național de Artă Vizuală și de Literatură „Mărășeștiul, în inima mea”. Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. „Concursul inițiat de Consiliul Județean Vrancea și de Centrul Cultural Vrancea își propune readucerea în conștiința tinerei generații a unor momente exemplare de istorie, eroism și demnitate românească petrecute acum un secol, pe frontul Primului Război Mondial. (…) Organizatorii propun concurenților o abordare simbolică a dramatismului și a însemnătății bătăliei de la Mărășești. Concursul se adresează în exclusivitate elevilor”, potrivit unui comunicat al Centrului Cultural, semnat de directorul instituției, Liviu Nedelcu.
Concursul va avea două secțiuni, respectiv arte vizuale, unde pot fi trimise lucrări de pictură și grafică, și creație literară, candidații putând trimite a schiță, o povestire, nuvelă sau un eseu. Secțiunile vor fi pentru două categorii de vârstă, respectiv pentru clasele V-VIII și IX-XII. „La categoria arte vizuale, fiecare lucrare trebuie să aibă aplicată pe spate o etichetă cu numele, prenume, localitate, școală, clasă, titlu lucrare. Lucrările vor fi ambalate și expediate în cutii cartonate. Lucrările vor fi expediate pe adresa Centrul Cultural Vrancea, Focșani, bulevardul Gării nr. 8, până pe 24 iunie 2016. Taxa de expediere va fi suportată de către participant (…) La categoria creație literară, fiecare concurent va prezenta o schiță, povestire, nuvelă, eseu. Lucrarea va purta un motto”, se arată în regulamentul concursului. Lucrările la categoria creație literară vor fi transmise la Centrul Cultural Vrancea.
La categoria arte vizuale și creație literară clasele a V-VIII, premiul I are o valoare de 600 lei, premiul II 500 lei, iar premiul III 400 lei. Pentru concurenții de clasele IX-XII, premiul I are o valoare de 700 lei, premiul II 600 lei, iar premiul III 500 lei. „La ediția din 2017 se va realiza un album cu lucrările premiate și cu lucrările cele mai interesante prezentate la cele trei ediții. Cu lucrările de artă vizuală se va organiza la Mausoleul Mărășești, pe 6 august 2016, o expoziție. Vernisajul expoziției și festivitatea de premiere vor avea loc pe 6 august la Mărășești, unde vor fi invitați poți elevii premiați. premiile sunt ridicate personal„, se mai arată în regulamentul concursului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?