Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Persoane fără adăpost, avertizate de polițiștii locali


Poliția Locală a Municipiului Focșani, a desfășurat, pe parcursul săptămânii trecute, numeroase activități care au avut drept obiectiv anticiparea acțiunilor infracționale la nivelul orașului Focșani. Echipajele Poliției Locale au patrulat pe străzile municipiului, luând măsurile necesare pentru siguranța cetățenilor. „În perioada 16 – 22 mai, polițiștii locali au executat activități de prevenire a infracționalității stradale, în vederea menținerii climatului de siguranță și ordine publică pe raza municipiului Focșani”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.
Astfel, polițiștii locali au sancționat mai multe persoane, contribuind la prevenirea unor acte antisociale, fiind legitimate și avertizate verbal 60 persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale. De asemenea, au patrulat în apropierea unităților de învățământ, pentru asigurarea securității elevilor, și au supravegheat parcurile, locurile de joacă, dar și rondurile cu lalele. „Au fost supravegheate grădinițele, unitățile de învățământ, parcurile și spațiile de joacă amenajate pentru copii, de pe raza municipiului Focșani. Au fost supravegheate rondurile cu lalele și arborii ornamentali de pe raza municipiului Focșani, din zona sensurilor giratorii, în vederea prevenirii furturilor sau a sustragerilor de către persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale”, se mai arată în comunicat. 
Totodată, polițiștii au îndepărtat persoanele care apelau la mila trecătorilor, avertizându-le și invitându-le să se îndrepte către domicilii. „Au fost îndepărtate persoanele care apelează la mila publicului trecător – din zona centrală și din apropierea bisericilor. În acest sens au fost depistate un număr de 2 persoane fără adăpost, pe str. Cuza Vodă și pe str. Bîrsei. Acestea au fost avertizate verbal și îndepărtate din zonă, fiind îndrumate către domiciliu”, au mai transmis oamenii legii.

Șoferi amendați deoarece au parcat neregulamentar

Nu au fost omiși de la sancționări nici șoferii care și-au parcat autovehiculele în locuri care nu sunt destinate opririi și staționării sau care au parcat pe locuri închiriate. Valoarea sancțiunilor se ridică la 3.800 lei. „Au fost puse înștiințări autovehiculele staționate neregulamentar pe trotuare și pe spațiile verzi- pe bd-ul Brăilei, str. Vîlcele; astfel, au fost aplicate un număr de 2 sancțiuni contravenționale, amenzi, în valoare de 600 lei, conform HCL nr.63/2002, republicată, privind gospodărirea municipiului Focșani. În perioada de referință, polițiștii locali au executat serviciul de patrulare auto și control în trafic pe raza municipiului Focșani – în zona centrală și în Cartierul Sud; au fost identificate autoturismele oprite sau staționate neregulamentar în zona de acțiune a indicatoarelor «Oprire – Staționare – Accesul Interzis» și s-a acționat cu precădere în apropierea trecerilor pentru pietoni în vederea identificării persoanelor care traversează strada prin loc nepermis. Au fost preluate un număr de 4 sesizări primite de la cetățenii municipiului Focșani cu privire la tulburarea folosinței parcărilor de reședință, a locurilor de parcare închiriate, conform HCL nr.110/2008, republicată și s-a acționat pentru prevenirea ocupării locurilor pentru persoanele cu dizabilități/ handicap, conform Legii nr.448/2006, cu modificările și completările ulterioare: pe str. Simion Barnuitiu, bd. Republicii. Prin urmare, au fost lăsate înștiințări proprietarilor pe parbrizul autoturismelor pentru a se prezenta la sediul Poliției Locale, în vederea luării măsurilor care se impun, în caz contrar aceștia vor fi sancționați contravențional de politiștii locali, conform prevederilor legale în vigoare – Legea nr.61/1991, republicată. În acest sens au fost aplicate un număr de 32 sancțiuni contravenționale, dintre care 17 avertismente și 15 amenzi, în valoare de 3800 lei, conform prevederilor legale în vigoare privind circulația pe drumurile publice, OUG nr.195/2002; HG nr.1391/2006, cu modificările și completările ulterioare”, au mai transmis polițiștii locali.
De asemenea, aceștia au verificat existența și valabilitatea autorizațiilor de costrucție, dar au efectuat și mai multe controale în rândul unor societăți comerciale, verificând autorizațiile  de funcționare. „În perioada menționată, polițiștii locali din cadrul Compartimentelor disciplină în construcții și afisaj stradal, evidența persoanei, protecția mediului, activitate comercială, au continuat verificările privind respectarea prevederilor legale, conform competențelor ce le revin. Au fost supravegheate zonele în care se fac frecvent depozitări de gunoi și moloz pe domeniul public- în zona fostei platforme MOPAF; au fost efectuate verificări la domiciliu conform prevederilor legale cu privire la evidența persoanelor și au fost distribuite invitații persoanelor care aveau actele de identitate expirate; au fost verificate autorizațiile de construire, fiind somate persoanele care nu aveau autorizații de la Primăria municipiului Focșani pentru construcțiile efectuate să intre în legalitate, conform Legii nr.50/1991, republicată. Au fost efectuate un număr de 11 verificări/controale la societățile comerciale de pe raza municipiului Focșani, cu privire la respectarea autorizației de funcționare, în conformitate cu prevederile legale. În urma verificărilor efectuate, agenții economici au fost îndrumați să se prezinte la Compartimentul autorizare agenți economici pentru obținerea autorizației de funcționare, după metodologia stabilită de Primăria municipiului Focșani pentru anul 2016. Societăților care nu au prezentat autorizații li s-a dat termen de intrare în legalitate, conform procedurii de control”, potrivit aceluiași document.
Astfel de acțiuni se vor succeda cu periodicitate, având caracter permanent, după cum au  transmis polițiștii locali.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?