Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Doi afaceriști vrânceni și trei angajați ai Electrica, prezentați la instanță pentru mandate de ARESTARE


Doi afaceriști vrânceni și trei angajați ai Electrica au fost prezentați la Tribunalul Vrancea ieri, cu propunere de arestare preventivă în mega dosarul furtului de energie electrică. Potrivit portalului instanțelor de judecată, este vorba de afaceriștii Victor Valentin Stoica, patronul Lumy Rob, și Ionuț Damaschin, patronul Arta Fier Damaschin, și de electricienii Vasile Aldea, Bucur David și Marin Preda. Un al patrulea angajat al Electrica a fost pus sub control judiciar de procurori. Aseară, la ora 21.35, ședința de judecată nu era terminată, astfel că sentința în acest dosar a fost dată după închiderea ediției.
Procurorul de caz, Nicolae Pîrcălăbescu, ne-a spus, marți seara, că la audieri au ajuns în total nouă persoane. Anchetatorii spun că oamenii de afaceri sunt acuzați de utilizarea unor instalații clandestine de curent electric și dare de mită, iar angajații Electrica, unii dintre ei, de complicitate la folosirea de instalații clandestine și luare de mită, iar alții de executarea de instalații clandestine și luare de mită.

UPDATEJudecătorii Tribunalului Vrancea nu s-au pronunțat, noaptea trecută, în mega dosarul furtului de energie electrică, urmând să dea o soluție în cursul acestei zile. Potrivit reprezentanților Tribunalului Vrancea, apărătorul unuia dintre acuzați, respectiv Ionuț Damaschin, l-a recuzat pe judecătorul de drepturi și libertăți care se ocupă de dosar. Solicitarea a fost respinsă noaptea trecută, la ora 2.00, urmând ca în cursul zilei de astăzi judecătorul să se pronunțe cu privire la emiterea mandatelor de arestare preventivă. 

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?