Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

VIDEO și GALERIE FOTO : Petrecere la Zilele Comunei Goleşti


Locuitorii comunei Golești au participat, în week-end, la cea de a doua ediție a Zilelor Comunei, manifestare organizată de Sf. Împărați Constantin și Elena. Organizatorii au pregătit în prima parte a zilei mai multe competiții sportive dar și concursuri interactive pentru tineri. Manifestarea din acest an a avut și o componentă caritabilă, evenimentul fiind denumit „Înger pentru Înger”.
Pe parcursul celor două zile, locuitorii comunei au avut parte de un spectacol extraordinar susținut de Cristian Pomohaci, Talisman, Florin Vasilică și grupul „Teleormanul”, Ana Marian Botezatu și Andreea Bălan. La eveniment au fost prezente ansamblurile Centrul de zi Dănuț din Broșteni, Rapsodia Vultureană din Vulturu, Ansamblul „Mușeteanca” din Însurăței-Brăila, dar și Ansamblul Folcloric „Vatra Horelor”, din Republica Moldova. Manifestările s-au încheiat cu un superb foc de artificii. „Am avut două zile de sărbători, în cadrul  Zilelor Comunei Golești, în care toți cetățenii comunei au avut parte de muzică frumoasă și voie bună, dar și multă distracție. Am încercat să satisfacem toate așteptările. Manifestarea a avut și o componentă caritabilă pentru că dorim astfel să ajutăm un copil aflat în nevoie”, a spus primarul Alexandru Zar.

    Cu aceeași ocazie, primarul comunei Golești a prezentat și un raport de activitate. Acesta a precizat că autoritățile locale au obținut un milion de euro pentru reabilitarea și asfaltarea mai multor străzi.  Este vorba de asfaltarea mai multor străzi din satul Cerdac. Lucrările constau în refacerea părții carosabile, balastare și asfaltare, dar și construirea de șanțuri. Străzile au o lungime de aproape 8 kilometri, iar finanțarea va fi asigurată prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). De asemenea, autoritățile locale din Golești mai au în derulare un proiect de asfaltare a 20 de străzi cu o lungime totală de 7,8 kilometri, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Alexandru Zar a adăugat că în prezent opt străzi din comuna Golești se află în plin proces de reabilitare și modernizare.
    Este vorba, pe de o parte, de străzile Dimitrie Cantemir, Izvor, Orizont, Brumei, Aurel Vlaicu, Trandafiri, la care finanțarea este asigurată de Guvernul României prin PNDL. Cele șase străzi mai sus menționate au aproximativ 4,2 kilometri lungime, iar lucrările constau în asfaltare, realizarea de șanțuri dalate de scurgere și colectare a apelor pluviale și construirea unor podețe. Valoarea totală a lucrărilor este de 1,8 milioane de lei. Pe de altă parte, la nivelul comunei Golești se mai află în curs de reabilitare străzile Vasile Lupu și Foișor, lucrările fiind finanțate de la bugetul local.
    Primarul comunei Golești a afirmat că cea mai mare parte a proiectelor derulate în comună au fost realizate cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Toate aceste investiții au fost realizate cu ajutorul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care a sprijinit necondiționat toate proiectele de modernizare a infrastructurii locale din județul Vrancea”, a spus primarul comunei Golești, Alexandru Zar.
Totodată, Primăria Golești va finaliza anul acesta un bloc de locuințe sociale. Investiția este derulată prin Programul construcțiilor de locuințe sociale, conform Legii locuinței nr. 114/1996, cu sume alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), de la bugetul de stat și din bugetul local.

Sediu nou pentru primărie

    Primarul Alexandru Zar a precizat că tot anul acesta va demara procedurile pentru construirea unui sediu nou al primăriei, deoarece actualul sediu împiedică desfășurarea corectă a circulației pe DN2 E85. Mai mult, actualul sediu este construit în 1923 și de atunci nu a suferit nicio reparație capitală, ceea ce face ca activitatea funcționarilor în acest imobil să nu se mai desfășoare în siguranță. „Primăria Golești a comandat firmei Global Proiect un studiu de fezabilitate, care costă 45.800 de lei, privind construirea unui sediu modern în care să-și desfășoare activitatea Primăria Golești. Am luat decizia de a construi un alt sediu deoarece actualul sediu este poziționat foarte prost, în vecinătatea drumului european, obturând chiar vizibilitatea șoferilor în sensul de deplasare către București, mai ales că în fața primăriei se află și intersecția cu drumul județean spre Cîrligele. Actuala clădire ocupă 90% din vizibilitate și au loc foarte multe accidente”, a precizat primarul Alexandru Zar.
    Acesta a declarat că deja a purtat o serie de discuții cu reprezentanți ai CNADNR și Ministerului Transporturilor. „Am purtat deja o serie de discuții cu reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, care au precizat că intenționează să construiască la intersecția dintre DN 2 E 85 și DJ 205 A Golești-Vîrteșcoiu-Odobești, un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului în această zonă”, a susținut primarul Zar. El a adăugat că pentru noul sediu au fost deja identificate două locuri unde ar putea fi construit. „Pentru construcția noului sediu al primăriei avem două locații. Una este în zona în care se află deja actualul sediu dar va fi amplasat mult mai în spate pentru a nu mai afecta circulația pe DN2 E 85, iar cea de-a doua locație se află în parcul central al localității. Voi discuta și cu locuitorii comunei și vom găsi cea mai bună soluție pentru construirea sediului primăriei Golești”, a precizat primarul Alexandru Zar. Acesta a adăugat că noul sediu va fi format din parter și etaj, va avea birouri pentru funcționari, o sală de ședințe, o sală pentru oficierea de căsătorii, dar și un spațiu pentru arhivă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?