Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO : Vrâncenii și-au făcut poze pe tancuri cu militari americani în parcarea Focșani Mall


Vrâncenii au avut ocazia de trăi o experiență inedită sâmbătă, în parcarea de la Focșani Mall. Cu prilejul desfășurării marșului ,,Dragoon Pioneer Ride”, prin care soldații americanii și-au expus tehnica și armamentul, sute de vrâncenii au fost atrași de eveniment, înghesuindu-se cu mic, cu mare, pentru a ține în mână o armă adevărată, pentru a vedea ce se află în interiorul unui tanc de luptă sau pentru a face poze cu soldații. Peste 200 de militari americani împreună cu militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată au socializat cu publicul vrâncean, prezentând artileria expusă. Cei mai încântați au fost copiii, care n-au ratat șansa de a testa în imaginația lor, armamentul în mărimea lui reală. Cine s-a aflat sâmbătă în parcarea de la Focșani Mall, între orele 8:30 și 13:30, a avut parte de o minunată experiență, socializând despre război și tehnici de luptă, într-un mod distractiv.
    De asemenea, militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” și cei ai Regimentului 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale Armatei Statelor Unite ale Americii au desfășurat o excursie de documentare privind obiectivele istorice de interes din județul Vrancea. Dragoon Pioneer Ride, care a prezentat peste 50 de mijloace tehnice, s-a desfășurat pe traseul Negrești (Republica Moldova) – Focșani – Mihail Kogălniceanu (Constanța) – Ploiești – Brașov – Cincu.
    În perioada 6 – 18 iunie, militari din Forțele Terestre Române aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, din Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale Armatei SUA și din Marea Britanie vor participa la exercițiul multinațional de instruire cu trageri de luptă „SARMIS – 16”, ce va avea loc la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre de la Cincu. ,,Activitatea de astăzi (sâmbătă / n.r.) se desfășoară în cadrul exercițiului ,,Dragoon Pioneer Ride’’. Am pregătit pentru locuitorii Municipiului Focșani o expoziție de tehnică și armament, aici la Focșani Mall. De asemenea, vom organiza și o excursie de studii pe traseele mausoleelor vrâncene, pentru a arăta exact itinerariile și câmpurile de luptă din Primul Război Mondial. În afară de mausoleele propriu-zise, vom merge și pe teren pentru a arăta cum au fost dispuse pozițiile de apărare din Primul Război Mondial’’, ne-a spus locotenent colonel Vasile Roman, ofițer de relații publice a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?