Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Concurs la Liceul Pedagogic despre „Memoria Holocaustului”


Etapa județeană a concursului „Memoria Holocaustului” se va desfășura astăzi (sâmbătă-n.r.), la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani. Acesta este un concurs național care testează cunoștințele elevilor despre una dintre cele mai negre părți ale istoriei. Etapa județeană a concursului vizează atât elevii de gimnaziu, cât și pe cei de  liceu.
Comisia de organizare și evaluare pentru etapa județeană a Concursului Național „Memoria Holocaustului” a decis ca la etapa națională a concursului să acceadă câte un elev de la fiecare nivel de învățământ, gimnaziu și liceu. La nivel de gimnaziu, concursul conține 2 probe, una scrisă și una practică. Proba scrisă presupune evaluarea cunoștințelor dobândite de elevi, atât din manualele de istorie cât și din alte surse, despre fenomenul Holocaustului. Proba practică constă în elaborarea unui afiș, poster sau lucrare plastică, cu o imagine reprezentativă privind Holocaustul. Elevii se pot folosi de diverse materiale printate în cadrul acestei probe, care va dura 90 de minute. Trebuie precizat faptul că la nivel gimnazial pot participa numai elevi de clasa a VII-a.
La nivel de liceu, proba scrisă presupune reguli similare cu cele de la nivelul gimnazial, în schimb la proba practică, elevii vor avea de realizat un afiș, manifest, articol de presă pe tema Holocaustului, dar în format electronic, într-un program informatic. La acest nivel pot participa elevi de clasa a X-a și a XI-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?