Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Concurs „Memoria Holocaustului“ pentru elevii de gimnaziu și liceu


Concursul național „Memoria Holocaustului” se va desfășura sâmbătă, la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. La competiție participă atât elevi de gimnaziu, cât și liceeni.
Potrivit inspectorului școlar Cătălin Mocanu, probele de concurs pentru elevii de gimnaziu sunt: evaluarea cunoștințelor însușite din manualele de istorie și bibliografia referitoare la Holocaust, scris, iar proba practică constă în elaborarea unui afiș, poster sau lucrare plastică inspirată dintr-un film artistic ori documentar despre Holocaust. „Pentru această probă pot fi utilizate decupaje de presă, materiale printate, fotografii, copii xerox, acuarele, plastilină, alte materiale. Realizarea efectivă a lucrării se va face în timpul concursului”, se arată în regulamentul concursului. „La ambele probe ale concursului reprezentarea este individuală. Pot participa numai elevi din clasa a VII-a”, a transmis inspectorul Mocanu.
În cazul elevilor de liceu, proba scrisă constă în evaluarea cunoștințelor despre Holocaust, iar cea practică „în realizarea, în format electronic, într-un program informatic, a unui afiș, articol de presă, manifest referitor la problematica Holocaustului”. „La ambele probe ale concursului reprezentarea elevilor este individuală. Pot participa elevi din clasele a X-a sau a XI-a”, a mai transmis inspectorul Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?