Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Consiliul de Administrație al ISJ a decis cine ia gradații de merit


Membrii Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea au stabilit, în ședința de ieri, cine primește gradație de merit. Listele vor fi făcute publice astăzi, la sediul ISJ. La nivelul județului Vrancea vor fi acordate 104 gradații de merit, cele mai multe angajaților din învățământul primar (20) și celor din învățământul preșcolar (14). De asemenea, vor primi gradații de merit 9 cadre didactice care predau limba română și limba latină și profesorilor documentariști, 4 celor care predau limbi germanice și 3 pentru limbi romanice.
Cinci angajați din sistemul de învățământ care au funcții de conducere, îndrumare și control vor primi gradații, 8 profesori de matematică, câte 3 de georgrafie, informatică, fizică, chimie și biologie, 6 de educație fizică, 7 care predau discipline tehnologice, 2 profesori de istorie și cultură civică, religie și din învățământul special și câte unul dintre cei care predau discipline socio-umane, educație plastică, educație muzicală, consiliere psihopedagogică, instruire practică.
Mai primește gradație și un angajat de la Palatul Copiilor, iar din rândul personalului auxiliar vor fi răsplătiți 3 secretari de școală, 5 administratori financiari sau de patrimoniu, 3 bibliotecari și câte un laborant, informatician ori pedagog.
Potrivit legii, „gradația de merit se acordă personalului din învățământul preuniversitar, pentru 16% din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de îndrumare și control existente la nivelul inspectoratului școlar și 16% din totalul posturilor didactice auxiliare, din care se scade numărul de gradații acordate personalului didactic aflate în plată la 1 septembrie 2016”. Gradația de merit se acordă pe o perioadă de 5 ani, începând cu data de 1 septembrie. „Personalul didactic din învățământ care beneficiază de gradație de merit până la data de 31.08.2016, poate participa la un nou concurs. Personalul didactic pensionat nu mai beneficiază de gradație de merit, de la încetarea contractului individual de muncă pe perioadă nedeterminată, în vederea pensionării”, se mai arată în lege.
La concursul pentru acordarea gradației de merit poate participa personal didactic care a obținut calificativul „Foarte Bine” în fiecare an școlar încheiat din perioada evaluată și are performanțe deosebite în inovarea didactică, în pregătirea preșcolarilor sau a elevilor.
Numărul de gradații pe discipline AICI , procedura de acordare a gradațiilor personalului didactic AICI și didactic auxiliar AICI.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?