Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Concurs de fotografie pentru elevi şi profesori


Elevii Colegiului Național „Unirea” din Focșani, dar și profesori din întreg județul, pasionați de arta fotografică, sînt invitați să se înscrie la concurs. Profesorul de informatică Emil Onea lansează o nouă provocare pentru ei,  prin proiectul – concurs „Educația prin imagine”. Înscrierile candidaților au început încă de sîmbătă, urmînd a se încheia în data de 10 mai. Cei care doresc să participe la concurs trebuie să își selecționeze cu grijă cele mai reușite fotografii pe care le-au făcut și să le imprime pe CD, dar și în format print. CD-urile și fotografiile trebuie depuse la secretariatul Colegiului Național „Unirea”. Fotografiile vor fi postate și pe site-ul  www.fotografie.ro, cu mențiunea „Concurs fotoGrafică”. 
Potrivit regulamentului de participare, fiecare concurent are voie să depună maxim 2 fotografii pentru fiecare din cele două secțiuni ale concursului, respectiv beginners și professional. Acest proiect cu numele generic  „Educația prin imagine” este susținut de un grup de entuziaști, pasionați de fotografie, sprijiniți nemijlocit de compania Dolex Pro Group.
Proiectul „Educație prin imagine” demarat împreună cu Centrul Educația 2000+ s-a derulat, în prima etapă, pe o perioada de 2 ani, iar acum va continua pentru încă doi ani. „Vrem să deschidem o lume a ima-ginii care ne face mai buni și mai atenți la realitatea înconjurătoare. Vrem să dezvoltăm cu mai multă grijă educația prin imagine, accesibilă tuturor, din școală sau din afara ei. Vrem să stimulăm creația fotografică în rîndul tinerilor și adulților, în special a celor angajați direct în procesul de educație”, a subliniat, pe site-ul de prezentare al concursului, profesorul Emil Onea, cadru didactic la Colegiul Național „Unirea” și coordonator al acestui concurs.
Concurenții înscriși în competiție vor primi, la final, diplome de parti-cipare și premii surpriză. Cîștigătorul marelui premiu va primi din partea organizatorilor un aparat de fotografiat ultra-performant, pentru a surprinde și alte imagini, la fel de încîntătoare. În plus, cele mai reușite fotografii vor fi prezentate în cadrul mai multor expoziții organizate atît la Colegiul Național „Unirea”, cît și la Primăria Focșani.
Tot în aceste două locații vor fi prezentate și expoziții video și slide-show. Informații suplimentare le sînt puse la dispoziție celor interesați pe site-urile http://www.laboratorulfoto.com/ și  http://www.fotografie.ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?