Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Premii pentru trei liceeni vrânceni specialiști în calculatoare


La Universitatea Politehnică din București s-a desfășurat, săptămâna trecută, etapa națională a concursului ACADNET. Potrivit regulamentului, probele s-au desfășurat pe două secțiuni, respectiv Rețele și Calculatoare, dar și pe două categorii de liceeni, anume clasele IX-X și XI-XII.
Potrivit inspectorului școlar de specialitate, Marilena Oprea, din Vrancea au participat trei elevi, toți de la Colegiul Național Unirea, care s-au clasat pe podium. Astfel, pe locul III la secțiunea calculatoare s-a clasat Cosmin Vancea, elev în clasa a X-a D, fiind îndrumat de profesoara Oprea. La aceeași secțiune și tot pe locul III, dar la altă categorie de vârstă, s-a clasat și Valentin Mocanu. Acesta este elev în clasa a XII-a B, fiind îndrumat de profesorul Emil Onea. Mențiune a obținut George Neacșu, tot la secțiunea calculatoare, care este elev în clasa a XII-a B. El este îndrumat de profesorul Emil Onea.
Inspectorul Marilena Oprea a declarat că acest concurs are și o secțiune experimentală, respectiv „Interoperabilitate software”, iar Cosmin Vancea s-a clasat pe locul I. „În clasamentul neoficial al secțiunii «Interoperabilitate software» Cosmin Vancea obține locul I absolut. Secțiunea are caracter experimental și este dedicată profesioniștilor în programare. Anul viitor va fi probă oficială”, a transmis inspectorul Marlena Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?