Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: „Şcoala Altfel” la Colegiul Economic din Focșani: Activități de prevenire a bullying-ului și consumului de droguri

La finele săptămânii trecute s-a desfășurat la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani activitatea „Primul pas către schimbare – conştientizarea”. Așa cum a transmis profesorul consilier școlar Tatiana Duță, săptămâna trecută, la unitatea școlară a avut loc Programul Naţional „Şcoala Altfel”, iar activitatea vizată face parte din cadrul proiectului educațional „Viitor în siguranță”. Din echipa de implementare au făcut parte reprezentanți ai Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, respectiv director Gabriela Dorina Bocsok, director adjunct Mihaela Tudor, consilier educativ Mihaela Fiștoc, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, Biroul Siguranță Școlară, comisar șef Monica Manolache, subcomisar Alina Fercalo și reprezentantul Centrului Judeţean de Resurse și Asistenţă Educaţională Vrancea, profesor consilier școlar Tatiana Duță.

Activitatea a avut următoarele obiective: conștientizarea riscurilor, identificarea problemelor cu care se confruntă elevii în mediul școlar, familial, în grupul de prieteni, identificarea drepturilor și responsabilităților elevilor. Elevii beneficiari din clasele a X- a au colaborat în vederea realizării mai multor sarcini, fiind împărțiți în grupe de câte cinci: au realizat un afiș pentru prevenirea bullying-ului în mediul școlar, au construit harta mentală a conceptului „bullying”, au identificat portretul agresorului, trăsăturile specifice victimei acestui fenomen; de asemenea, au identificat cauzele care provoacă violență școlară și soluții pentru evitarea violenței școlare. A avut loc o dezbatere privind atitudinile corecte pe care le pot avea în cazul prevenirii bullying-ului, a fost ilustrat „traseul” pe care îl au de urmat, în mediul școlar, într-o situație de bullying. Elevii au fost informați despre aspectele legislative privind fenomenul de bullying.

O altă activitate s-a desfășurat cu elevii din clasele a IX-a, tema abordată fiind „Riscurile consumului de droguri”, în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea, reprezentant comisar şef Răzvan Candrea. Elevii au fost informați despre consecințele consumului de droguri pe plan biologic, social, psihologic, juridic. Pentru alternative la dezvoltarea adrenalinei li s-a propus elevilor să desfășoare activități sportive, să-și descopere talentele, să se implice în activități de voluntariat, pentru a-și contura o personalitate puternică care se va afirma din punct de vedere profesional, social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?