Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

UPDATE! Titularizare 2020: Au fost publicate rezultatele finale și notele după contestații. Calendarul de repartizare

Ministerul Educației și Cercetării a dat publicității rezultatele finale obținute de profesorii care au participat la concursul național de titularizare 2020.

Rezultatele finale de la titularizare 2020 s-au afișat pe titularizare.edu.ro și pot fi descărcate din cadrul articolului, acestea fiind notele primite de profesori la concursul de angajare în școli din acest an. Profesorii intră acum în etapa ședințelor de repartizare.

În total, 27.002 de profesori s-au prezentat la examenul de titularizare 2020, unde au concurat pe 4.030 de posturi.

Rezultate titularizare 2020 – Notele de la titularizare, după rezolvarea contestațiilor, pentru județul Vrancea, se găsesc accesând link-ul următor:

Rezultate titularizare 2020 Județul Vrancea

 

Calendarul ședințelor de repartizare

 

Pe 12 august are loc repartizarea cadrelor didactice angajate deja cu contract de muncă pe perioada viabilității postului, din 1 septembrie 2019, care au participat la Titularizare 2020 și au obținut minimum nota 7 și au și Definitivatul promovat.

Pe 13 august va avea loc repartizarea candidaților care au obținut minimum nota 7 la Titularizare 2020, indiferent de statutul lor, pe posturi titularizabile, adică: viabilitate de minim 4 ani, complete și vacante. Repartizarea se va face în ordine descrescătoare a notelor pe disciplina respectivă, în limita posturilor didactice titularizabile. Și candidații din alte județe care au dorit să fie repartizați, vor fi incluși aici, în funcție de notă obținută, fiind examen la nivel național.

Pe 14 august este repartizarea cadrelor didactice titulare sau aflate pe durata viabilitații postului, care au susținut Titularizare 2020, pentru completarea normei sau aflate în restrângere de activitate.

În zilele de 20 și 21 august are loc repartizarea candidaților care au obținut cel puțin 7 la Titularizare 2020 pe posturi de suplinire, având prioritate cei care au și continuitate pe baza unei medii mai mari de 7 și au participat și la Titularizare 2020.

În perioada 25-26 august sunt repartizate cadrele didactice care au obținut continuitate.

Iar pe 26-28 august are loc repartizarea candidaților care au obținut minimum nota 5 la Titularizare 2020, apoi mediile din 2019-2014.

În perioadele 2-3 septembrie și 4-8 septembrie va fi repartizarea și ocuparea posturilor rămase,la care participă inclusiv cei ce au susținut examenul de suplinire calificată sau necalificată.

UPDATE! Referitor la situația din Vrancea, Inspectoratul Școlar Județean a trimis, în urmă cu puțin timp, următorul comunicat de presă:

 

Comunicat de presă

58,64%: rata de promovare a concursului național de titularizare – sesiunea 2020, în județul Vrancea, după soluționarea contestațiilor (candidați cu note egale cu nota 7,00 sau peste nota 7,00, care au dobândit dreptul de a se titulariza).
În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare a crescut la 58,64%.

Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 56. În cazul a 55 de contestații, notele au fost modificate astfel: pentru 32 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 23 de lucrări notele inițiale au fost micșorate. În cazul unui candidat, nota a rămas aceeași.
Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație: 3 candidați au obținut nota 10 (zece), iar 207 candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte).

Reamintim că în centrele de evaluare au fost notate 353 de lucrări, din 401 candidați prezenți la proba scrisă, întrucât: 45 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 2 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă, iar lucrarea unui candidat a fost anulată din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2020-2021.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, în perioada 12 – 14 august.
Detalii suplimentare sunt disponibile atât pe site-ul titularizare.edu.ro, unde Ministerul Educației și Cercetării a publicat astăzi, 11 august, la ora 11:00, rezultatele finale.

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE,
INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL ADJUNCT,
prof. Gabriela Daniela MARCHITAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?