Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Peste 100 de elevi, găsiți de polițiști în baruri



    Numărul infracțiunilor comise în incinta unităților de învățământ și în apropierea acestora a crescut, la nivelul întregii țări. Din acest motiv, în perioada 09-13 mai, în Vrancea și celelalte județe ale țării s-a desfășurat o amplă acțiune, ce a avut drept scop creșterea gradului de siguranță a elevilor și prevenirea faptelor antisociale comise în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar. „La nivelul județului Vrancea au fost angrenați atât polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutier și prevenire, cât și din cadrul jandarmeriei, fiind depistați 107 elevi care absentau de la cursuri. Aceștia au fost identificați și urmează să fie întocmite informări către unitățile școlare de unde provin și Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea pentru a fi luate măsurile disciplinare prevăzute de regulamentele școlare. Totodată, în această perioadă au mai fost organizate și 233 de activități educativ preventive la unitățile de învățământ preuniversitar, având ca subiect de discuție absenteismul școlar, consumul de băuturi alcoolice de către minori și violența în școli. Polițiștii au mai aplicat și un număr de 233 sancțiuni contravenționale”, a transmis subcomisar Bogdan Toader de la biroul de presă al IPJ Vrancea.
    Activitățile s-au desfășurat pe mai multe direcții, atât în mediul urban cât și în mediul rural, principalele aspecte urmărite fiind: intensificarea activităților de prevenire a violenței prin prezentarea de către polițiștii de proximitate și cei din compartimentele de analiză și prevenire a criminalității a unor teme din domeniul delicvenței juvenile și victimizării minorilor, dar și asigurarea prezenței și vizibilității forțelor care asigură ordinea publică în zona unităților de învățământ preuniversitar, la intrarea și ieșirea elevilor, precum și pe timpul desfășurării orelor de curs. De asemnenea, s-a urmărit identificarea elevilor cu un comportament antisocial și consilierea acestora împreună cu cadrele didactice și psihologii de unitate; verificarea unităților școlare din punct de vedere al asigurării cu pază și elemente de protecție conform prevederilor Legii nr. 333/2003 R și dispunerea de măsuri pentru eficientizarea serviciului în beneficiul elevilor, al cadrelor didactice și patrimoniului acestora, dar și verificarea agenților economici din zona unităților de învățământ și dispunerea măsurilor legale împotriva persoanelor care comercializează produse interzise elevilor. 
S-a avut în vedere și depistarea elevilor care absentează nemotivat de la cursuri, informarea unităților școlare din care aceștia fac parte și dispunerea unor măsuri de consiliere; verificarea semnalizării rutiere și informarea administratorului drumului public în vederea eliminării deficiențelor; sancționarea participanților la trafic care nu respectă normele rutiere din zona unităților de învățământ (traversarea neregulamentară, neacordarea priorități pietonilor angajați în traversare, opriri și staționări neregulamentare), dar și identificarea persoanelor care nu-și justifică prezența în incinta unităților de învățământ sau în zona adiacentă acestora și luarea măsurilor legale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?