Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Tinerii bănuiți că au dat ȘAPTE SPARGERI, nereclamate la poliție, puși sub control judiciar


Tinerii din Chiojdeni, bănuiți că au spart de șapte ori un magazin și au furat bunuri și dintr-o anexă, au fost puși sub control judiciar. Măsura a fost dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pe o perioadă de 60 de zile, totodată lor fiindu-le trasate și o serie de sarcini, pe care trebuie să le respecte, altfel există posibilitatea înlocuirii măsurii controlului judiciar cu o alta mai dură. „La data de 07.05.2016, față de tinerii cercetați în stare de reținere în dosarul penal privind cele opt infracțiuni de furt calificat săvârșite pe raza comunei Chiojdeni, în urma analizării situației de fapt, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani s-a dispus prin ordonanță înlocuirea măsurii reținerii cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Polițiștii din Gugești desfășoară activități specifice în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză și recuperării prejudiciului cauzat”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea. 
 Reamintim că la data de 12 aprilie, polițiștii din Chiojdeni au fost sesizați de un bărbat de 77 ani, din municipiul Ploiești, județul Prahova, cu privire la faptul că în perioada 25 martie-11 aprilie, persoane necunoscute ar fi pătruns într-o anexă a locuinței de pe raza comunei Chiojdeni, din care ar fi sustras mai multe bunuri în valoare de 3000 lei. În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, în data de 6 mai au fost depistați trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, toți din comuna Chiojdeni, principali bănuiți de săvârșirea faptei. Împotriva celor trei tineri s-a dispus inițial măsura reținerii pe bază de ordonață pe o perioadă de 24 de ore. Ei nu au mai ajuns la instanță, pentru că procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar. 
 Pe lângă furtul din anexă, polițiștii au mai stabilit că unul dintre cei trei tineri, în perioada iunie 2015- 4 mai a.c., a pătruns de șapte ori într-un magazin de pe raza satului Cătăuți, atât pe timp de noapte cât și pe timp zi, prin escaladarea gardului împrejmuitor sau pe ușa deschisă, de unde a sustras bunuri și bani în valoare totală de 2.000 lei, fapte ce nu au fost reclamate organelor de poliție până în prezent. „În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale a celor trei tineri cu privire la opt infracțiuni de furt calificat reținute în sarcina acestora și recuperarea prejudiciului cauzat”, au adăugat oamenii legii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?