Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Ginerele şefului de la APIA Vrancea, racordat ILEGAL la reţeaua de electricitate


Ginerele șefului autosuspendat al APIA Vrancea, Octavian Vieru, a fost prins racordat ilegal la rețeaua de electricitate. Acesta se numește Florin Gheorghe Avel și a fost prins având branșate ilegal câteva anexe ale locuinței sale din localitatea Ruginești, unde crește mai multe vaci. Furtul de curent a fost depistat de lucrători Electrica însoțiți de jandarmi vrânceni. „La data de 29 aprilie a.c., jandarmii împreună cu lucrători din cadrul SC Electrica SA au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea furtului de energie electrică pe raza comunei Ruginești. În timpul verificărilor a fost depistat un bărbat de 30 de ani, din Ruginești, care avea o anexă racordată ilegal la rețeaua de energie electrică. Au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală, care au fost înaintate lucrătorilor de la Postul de Poliție Ruginești în vederea continuării cercetărilor”, a declarat plutonier adjutant șef Adrian Costescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Vrancea.
 Contactat de reporterii noștri, și purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, inspector Cătălina Murariu, a confirmat că „dosarul se află în lucru la Secția de poliție rurală Adjud”. 
 Florin Gheorghe Avel nu a putut fi contactat, deși a fost căutat inclusiv la sediul APIA Vrancea unde lucrează, pentru a i se consemna punctul de vedere în acest caz. În schimb, socrul acestuia, Octavian Vieru a susținut că prin această „activitate” nu s-a dorit altceva decât să se lovească în el. Totuși, Vieru a recunoscut că este un dosar în lucru pe numele ginerelui său, pentru furt de curent. „E campanie electorală, dosarul nu este definitivat, iar ca să găsești un bec nefuncțional într-un stâlp și să spui că e furt de curent este prea mult. Acolo este un coteț cu niște porci și totul este legal, existând contor și toate documentele necesare. Această acțiune este o golăneală de campanie și s-a dorit să se lovească în mine candidat fiind la Primăria Ruginești. Este o campanie urâtă făcută de niște inși pe care îi vom ataca în cadrul legal și îi vom întreba de ce au acționat așa”, a precizat Octavian Vieru. 
Ginerele și fiica lui Octavian Vieru lucrează tot la APIA
 De reținut că Florin Gheorghe Avel este angajat tot la APIA Vrancea. Inițial a lucrat la Centrul local al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Adjud, însă, de curând a fost mutat la Direcția de control din cadrul APIA Vrancea, cel mai probabil tot de socrul său, Octavian Vieru. De asemenea, și fiica lui Octavian Vieru, Monalisa Avel Vieru, lucrează tot la APIA Vrancea, practic această instituție devenind un fel de fief al familiei Vieru. 
Vieru, acuzat de mai mulți primari că blochează dosarele de subvenții
 Primarul comunei Slobozia Ciorăști, Elena Gîrneață, l-a acuzat, în luna martie pe Octavian Vieru că refuză să desemneze un funcționar din subordinea care să vină în localitate să prelucreze cererile depuse de deținătorii de terenuri agricole pentru acordarea subvențiilor. Elena Gîrneață a susținut că Vieru a decis să nu trimită funcționarii în teritoriu din motive politice, cel mai probabil aceasta fiind „directiva dată de conducerea liberală”. 
 Aceasta îl acuză pe Vieru că a avut o atitudine sfidătoare și necuviincioasă la adresa sa. „Mi-a spus: Ce doamnă? Te interesează soarta oamenilor? Îmi vine să vărs de atâta grijă ce ai față de oameni”, a susținut primarul Elena Gîrneață că ar fi replicat Vieru. Acuzații de același tip au venit și din partea primarului comunei Ruginești, Ion Avram, care a susținut și el că același  Octavian Vieru, directorul APIA Vrancea, refuză să trimită un funcționar în localitate pentru a rezolva solicitările oamenilor și că îi plimbă pe aceștia pe drumuri până la Adjud pentru o semnătură sau o adeverință. „Cetățenii sunt nemulțumiți că sunt puși pe drumuri și vor să aibă reprezentant care să vină la Ruginești. Situația aceasta este creată de Octavian Vieru, directorul APIA Vrancea, care a creat toate aceste nemulțumiri, cel mai probabil din motive politice”, a precizat și primarul Ion Avram. 
  Directorul Octavian Vieru a recunoscut la vremea respectivă că s-a enervat în discuția cu primărița din Slobozia Ciorăști, dar are, spune el, o justificare. „Mi-a spus că aveți timp de gândire până luni și o să vedeți ce pățiți luni. Atunci m-am enervat și i-am spus că nu sunt la primăria dumneaei, nu sunt salariatul dumneaei și, pentru ceea ce fac, eu răspund, documentez cu acte, cu proceduri. I-am spus că nu îi dau funcționar și asta a fost tot”, a declarat Octavian Vieru. Conform acestuia, la Centrul local Focșani al APIA s-a stabilit ca în nicio localitate să nu mai fie trimiși funcționari deoarece nu sunt suficienți oameni.
  Referitor la Ruginești, directorul APIA susținea atunci că problema a fost rezolvată, dar acuza conducerea primăriei că nu a asigurat condiții de lucru pentru funcționarul APIA care vine să preia cererile fermierilor. Și a dat ca exemplu faptul că anul trecut funcționarul a venit cu… cartela proprie pentru internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?