Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Decebal Bacinschi va primi titlul de „Cetăţean de onoare al Judeţului Vrancea”


Consiliul Județean Vrancea va conferi titlul de „Cetățean de onoare al Județului Vrancea”, primarului municipiului Focșani, Decebal Bacinschi. Acesta se află la al patrulea mandat de primar timp, în care a reușit să modernizeze o mare parte din infrastructura locală, sprijinit fiind de administrația județeană și direct de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. 
 Același titlu va fi conferit și foștilor primari ai comunelor Gologanu – Dumitru Robu, Vizantea Livezi – Fănică Ciubotaru și Tulnici – Vasile Aguridă. Toți trei au decedat în timpul exercitării mandatului de primar. Titlul de „Cetățean de onoare al Județului Vrancea” va fi conferit post-mortem și primarului orașului Panciu, Ion Petre.
  Regretatul primar Dumitru Robu a murit anul trecut de Crăciun. Acesta va rămâne viu în amintirea locuitorilor din Gologanu deoarece a făcut demersurile pentru reînființarea comunei și a reușit să modernizeze întreaga infrastructură locală. Printre realizările pe care primarul Robu le-a bifat în activitatea sa se află construirea unui sediu pentru primărie, asfaltarea tuturor drumurilor comunale, reabilitarea școlii din localitate, a grădiniței, realizarea unor rețele colectoare, a unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare în comuna Gologanu, obiectiv în valoare de 2,5 milioane euro, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Comuna Gologanu a fost reînființată în anul 2004 la insistențele fostului primar Dumitru Robu și cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
 Åži primarul comunei Vizantea Livezi, Fănică Ciubotaru, a murit fulgerător pe un pat de spital din București, în luna noiembrie a anului trecut. Alesul local, care se afla la al treilea mandat, a murit în urma unor complicații apărute la scurt timp după o intervenție chirurgicală.
 Fostul primar al comunei Tulnici, Vasile Aguridă și-a pierdut viața într-un accident de mașină petrecut, în luna martie 2011, pe raza localității Lepșa. Acesta a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în albia superioară a râului Putna, de la o înălțime de șapte metri. Vasile Aguridă era primar al comunei Tulnici din anul 2000 și se afla la cel de-al treilea mandat, timp în care a asfaltat un drum comunal, a reconstruit sau reabilitat școlile din Tulnici, a construit grădinițele din Tulnici și Coza. Vasile Aguridă a lăsat mai multe proiecte de investiții în derulare din care amintim alimentarea cu apă a comunei și sistemul de canalizare. 
 Regretatul primar al orașului Panciu, Ion Petre a decedat în data de 13 septembrie 2013, fiind răpus de o boală necruțătoare. Printre cele mai importante investiții realizate de primarul Ion Petre se numără: alimentarea cu gaze naturale a orașului Panciu; racordarea centralelor termice containerizate la rețeaua de gaze naturale pentru producerea de energie termică în oraș; reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare; modernizarea iluminatului public; realizarea unui sistem performant de management al deșeurilor prin proiectul „ECO PANCIU”. 
 

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?