Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO : Centru modern de recuperare neuromotorie pentru persoane adulte, în orașul Panciu


Persoanele cu probleme neuromotorii din orașul Panciu vor avea la dispoziție un  centru modern de recuperare și reabilitare. Administrația locală a finalizat proiectul „Centru social de recuperare și reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte”, cofinanțat de Uniunea Europeană, prin FEDR, în cadrul POR 2007-2013. Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar Organismul intermediar – Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. „Centrul social de recuperare și reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte a fost amenajat la parterul fostei Case a Agronomului, situat pe Bulevardul Independenței. Spațiul a fost recompartimentat și modernizat în vederea creării celor mai bune condiții pentru serviciile sociale ce vor fi oferite persoanelor cu probleme neuromotorii de pe o rază minimă de 50 de kilometri în zona orașului Panciu. Toate exercițiile de recuperare vor fi efectuate sub atenta supraveghere a specialiștilor”, precizează primarul Iulian Nica.
    Noul centru va dispune de o sală de gimnastică și recuperare, un cabinet de masaj, vestiare pentru femei/bărbați, dușuri și grupuri sanitare. De asemenea, proiectul a prevăzut și dotări moderne, precum: aparat pentru electroterapie/ultrasunet; aparat pentru magnetoterapie; aparat terapie combinată; stepper cu mâner și saltea gimnastică;
set gantere cu suport; bancă suedeză; masă Bobath electrică; scară modulară profesională.
    Totodată, centrul beneficiază de dotări IT pentru programele de gimnastică și exerciții de recuperare, precum și de un sistem de supraveghere video a clădirii.
    În prezent, Centrul social de recuperare și reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte se află în proceduri de autorizare și acreditare. Odată cu inaugurarea sa, obiectivul de investiții va avea efecte importante și în domeniul creării de locuri de muncă. El va genera un număr de 10 locuri de muncă, dintre care 3 terapeuți, 2 asistenți și un îngrijitor.
    Valoarea totală a proiectului a fost de 1.745.431,44 lei, din care valoarea totală eligibilă: 1.211.689 lei; valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR: 1.029.935,65 lei; valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 157.519,57 lei, iar cofinanțarea eligibilă a beneficiarului: 24.233,78 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?