Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Polițiștii spun că sărbătorile pascale au fost sigure și liniștite


Anul acesta, de Paște, nu s-au înregistrat evenimente deosebite pe raza județului Vrancea. Nu a fost nici liniște totală, dar nu s-au înregistrat nici evenimente cu impact deosebit. Polițiștii spun că numărul infracțiunilor săvârșite cu violență se situează sub media ultimilor ani. De asemenea, și numărul accidentelor a fost mai scăzut decât în anii anteriori.
    Oamenii legii spun că sărbătorile pascale din acest an au fost cele mai liniștite și cele mai sigure din ultimii ani. „Anul acesta au fost cele mai liniștite și cele mai sigure sărbători pascale din ultimii ani. Poliția vrânceană a fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice. În baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, a dispus ca aproape 13.000 de polițiști să acționeze, suplimentar față de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum și pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru ca cetățenii să petreacă sărbătoarea Învierii Domnului în siguranță. Măsurile luate de polițiștii care au acționat pentru păstrarea ordinii și siguranței publice, siguranței rutiere și a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în liniște de sărbătorile pascale. În această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracțiunilor săvârșite cu violență se situează sub media ultimilor ani. De asemenea, numărul accidentelor de circulație și al persoanelor rănite sau decedate în astfel de accidente este mai mic față de anii trecuți, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de Poliția Română și-au atins scopul. Aceste rezultate se datorează și cetățenilor, care au înțeles necesitatea adoptării unei conduite responsabile în această perioadă”, a transmis agent principal Lidia Brașoveanu de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
    Polițiștii vrânceni au aplicat 388 sancțiuni, în valoare de 66.429 de lei. 17 sancțiuni contravenționale au fost pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii au aplicat 359 de sancțiuni contravenționale, 188 fiind pentru depășirea limitelor legale de viteză, 5 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
    Totodată, oamenii legii vrânceni au retras 9 certificate de înmatriculare și au reținut 9 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 6 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și un permis pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?