Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Soluții antiviolență propuse de elevi ai Colegiului Economic


În ultima zi din săptămâna „Școala altfel: să știi mai multe, să fii mai bun!”, elevii Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani au participat la un concurs de scenarii și dramatizare, pe tema „Soluția noastră antiviolență”. Activitatea a avut loc în cadrul celei de-a III-a ediții a activității „Colegiul Economic pe scenă”. Anul acesta, activitatea a fost inclusă în proiectul educativ de prevenire a violenței „Decât reactivi, mai bine preventivi!”, coordonat de profesor consilier școlar Iulia Soare, din partea CJRAE Vrancea. 
Elevii au prezentat mai multe proiecte, oferind astfel diverse soluții antiviolență. „Să ascultăm sfaturile părinților, îngerii noștri păzitori”, a transmis Emilia Miron, din clasa a IX-a B. „Aveți grijă de voi și aveți încredere în familie și în prieteni” este mesajul Monicăi Mirodone, din clasa a IX-a F, iar mesajul Cristinei Tănasă, din clasa a X-a A, a fost: „Să-ți exprimi sentimentele este remediul, să spui ceea ce simți și ceea ce crezi”. Premiul pentru cel mai bun scenariu a fost acordat clasei a IX-a F, de profesorul de limba și literatura română Marilena Găucan. Marele premiu „Colegiul Economic pe scenă” a fost câștigat de clasa a IX-a B, diriginte Corneliu Huzum, pentru scenariul scris de Emilia Miron, avându-i ca actori în această scenetă pe scenaristă, Diana Dragu (clasa a IX-a B), Georgiana Ene (clasa a IX-a D) și Nicu Săpunaru (clasa a XI-a A).  
În partea a doua a concursului, alți elevi ai Colegiului Economic au dramatizat unele scene din piesa de teatru „De-ale lui Păcală”, scrisă de Tudor Mușatescu, reprezentând o alternativă la soluțiile antiviolență și anume aceea de a rămâne în contact cu propriul copil interior, care fiind jucăuș și liber, ne poate ajuta să găsim soluții adaptative în diferite situații conflictuale pentru a preveni violența. Dintre aceste dramatizări, membrii juriului au desemnat cei mai buni actori și actrițe în rol principal și secundar, astfel: premiul publicului pentru Laura Maria Vlasie de la clasa a IX-a F, premiul pentru cel mai bun actor în rol principal Soare Sergiu Gabriel de la clasa a X-a F, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar Constantin Alexandru Iordache de la X-a F, premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal Camelia Bîznă de la clasa a X-a C și premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar Alexandra-Iulia Grigoraș de la clasa a X-a F.
În afara concursului, elevii Ana Maria Lepădatu, Andreea Georgiana Poiană, Tina Cătălina Popescu și George Alin Ionașcu, de la clasa a X-a E, au prezentat sketch-uri. Actorii s-au pregătit singuri, fiind încurajați să participe la activități de profesorul Daniela Cazacu și colegul lor, Simone Ghinea de la clasa a XI-a B, prezentatorul ediției de anul acesta și câștigător în ambele ediții anterioare ale concursului „Colegiul Economic pe scenă”. „Mulțumesc reprezentanților Ateneului Popular «Mr.Gh.Pastia» Focșani pentru găzduirea evenimentului, membrilor juriului compus din Anca Staicu din partea DGASPC Vrancea, Mirela Stoican din partea CJRAE Vrancea, eleva clasei a XII-a B, Cârneleagă Oana Georgiana, din partea CEMK Focșani, și domnului Gabriel Nedelcu din partea Centrului de Voluntariat Vrancea, care a pregătit elevii din concurs pentru dramatizările la care au participat”, a comunicat consilierul școlar coordonator al activității, Iulia Soare. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?