Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

APM Vrancea sărbătorește Ziua Pământului prin lecții deschise în școli


Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea sărbătorește în data de 22 aprilie Ziua Pământului. „Aceasta este ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător în SUA. Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arăta față de mediu. Pe parcursul anilor, numărul celor care au sărbătorit Ziua Pământului a crescut foarte mult, astel că în 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde”, se arată într-un comunicat semnat de directorul executiv Valentin Logodinschi.
    Tema de anul acesta este: Tree for the Earth. Pentru că în următorii 5 ani Ziua Pământului se apropie de aniversarea de 50 de ani, prin această temă se dorește îndemnarea oamenilor de a atinge unul din scopurile cele mai ambițioase: plantarea a 7,8 miliarde de copaci pe glob, acesta fiind unul din cele 5 obiective majore care se dorește atins până la marea aniversare. „Pe cont propriu sau împreună, aceste inițiative vor avea un impact semnificativ și măsurabil asupra Pământului și vor servi ca fundament al unei planete mai curate, mai sănătoase și mai durabile pentru toți”, se mai precizează în comunicat.
    Cu această ocazie, Agenția pentru Protecția Mediului va participa la lecții deschise cu elevii de la Școala „Nicolae Iorga” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”, precum și cu cei de la Școala „Ștefan cel Mare” din Focsani, pe teme legate de protecția mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?