Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Un tânăr nu a respectat deciziile judecătorului și a ajuns în ARESTUL poliției


Unui tânăr, judecat într-un dosar de trafic de droguri, nu i-a plăcut în libertate, motiv pentru care a făcut tot posibilul să ajungă în arest. Asta s-a și întâmplat. Întrucât nu a respectat obligațiile trasate atunci când a fost pus sub control judiciar, polițiștii care se ocupau de supravegherea sa au sesizat instanța, iar magistrații de la Tribunalul Vrancea au dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv. 
Printre alte obligații pe care nu le-a respectat s-a numărat și aceea de a se prezenta la poliție atunci când este chemat. „(…) înlocuiește măsura controlului judiciar, dispusă prin încheierea din data de 02.12.2015, cu măsura arestării preventive a inculpatului Buruiană Florin pe o durată de 30 zile, de la data încarcerării efective. (…) dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului”, a decis instanța.
    În timp ce Florin B. a ajuns în arest, un alt tânăr, judecat în același dosar, a rămas în arest la domiciliu. „(…) menține măsura preventivă a arestului la domiciliu privind pe inculpatul Robu George ca fiind legală și temeinică, cu același conținut privind obligațiile, până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședință publică astăzi, 13.04.2016”, a mai hotărât instanța. 
    Cei doi tineri au fost arestați preventiv la finele lunii august anul trecut, sub acuzația de trafic și consum de droguri, apoi au fost plasați în arest la domiciliu, iar în  cele din urmă unul dintre el a fost pus sub control judiciar. Trimiși în judecată au fost în septembrie anul trecut. Cei doi au fost arestați după ce polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea, sub coordonarea DIICOT, le-au descoperit o cultură de canabis, în timpul efectuării a patru percheziții, în Focșani și Galați, unde tinerii focșăneni au închiriat o casă. În locuință, oamenii legii au descoperit o cultură de canabis, mai exact 24 de plante, care erau în diferite stadii de dezvoltare.
Potrivit informațiilor primite de la anchetatori, proprietarii casei habar nu aveau cu ce se ocupau chiriașii lor, oamenii aflând de la polițiști că imobilul lor fusese transformat în seră de canabis. În afară de plantele pe care tinerii le îngrijeau ca pe ochii din cap, pentru a ajunge la maturitate, polițiștii au mai găsit, în timpul perchezițiilor, și resturi de plante și țigări, dar și cântare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?