Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Drumuri distruse, circulaţie blocată şi alunecări de teren la Dumitreşti şi Vintileasca


În urma ploilor din ultima perioadă, autoritățile locale de la Dumitrești au raportat mai multe distrugeri de drumuri comunale și alunecări de teren. În satul Motnău, pe drumul comunal DC 171, în punctul Costel Băcioiu, s-a produs o ruptură a drumului ca urmare a alunecării terasamentului șoselei în pârâul Motnău. Primarul de la Dumitrești, Petrică Dogaru, a spus că în cursul zilei de miercuri s-a circulat destul de greu, însă a trimis la fața locului utilajele de la primărie și mai mulți cetățeni care să rezolve situația provizoriu. De asemenea, în satul Trestia, în punctul Busuioc Ionel zis Blondu, drumul s-a rupt și s-a dus în albia râului. Tot în satul Trestia, pe o porțiune de 600 de metri, piatra de pe drum a fost cărată de apă și a rămas în urmă doar pământ. „Deja am trimis buldo de la primărie și oamenii de la ajutorul social pentru a repara cât de cât drumul și a reda circulația. Să vedem după ce soluții găsim, deoarece cele două porțiuni de drum care s-au surpat se duc permanent în albia râului. Acolo apa bate în mal și pământul este cărat periodic. În partea cealaltă trebuie să punem din nou piatră pe drum, pentru că nu mai e pur și simplu. Drumul este în pantă și apa a cărat tot”, a spus Petrică Dogaru, primarul din Dumitrești.
    La Vintileasca, din cauza ploilor torențiale, s-au activat alunecările de teren în zona km 7+ 200 pe Drumul Național DN 2R apărând crăpături, falii, tasări în platforma drumului și s-a obturat podețul tubular. O altă problemă la fel de serioasă este pe DC 178 Poiana Stoichii, unde s-a deteriorat platforma șoselei în punctul Transformator, plus alte două podețe deteriorate. Pe DC 178 A Bahnele, s-a produs o alunecare a platformei drumului pe o lungime de 4 m în punctul Stan Negru și o alunecare de teren și podețe deteriorate în punctul Sălcii. O altă problemă apărută este reactivarea alunecării de teren din satul Tănăsari, care a afectat locuința lui Negru Nicolae și grajdul proprietatea lui Negru Ion precum și terenul proprietatea acestora.
    Conducta cu apă a localității a fost de asemenea avariată ca urmare a activării alunecării de teren în punctul Ion Negru. Ca urmare a acestor situații, a fost îngreunată circulația, afectând deplasarea elevilor cu microbuzele școlare dar și a cetățenilor din localitate. Pentru remedierea calamităților și pentru asigurarea condițiilor de circulație s-a intervenit cu utilajele primăriei, un buldoexcavator și un autocamion. De menționat este faptul că cei de la Drumuri Naționale nu au intervenit pentru a rezolva problemele de pe drumul pe care îl administrează.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?