Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

APIA plătește subvenţiile europene către fermieri


Fermierilor vrânceni li se vor face, în zilele următoare, plățile finale pentru subvențiile europene din campania 2015. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început autorizarea plăților încă din 7 aprilie, iar în data de 8 aprilie a început efectuarea plăților finale.
Ministerul Agriculturii a anunțat că plățile către fermieri se efectuează progresiv, pe măsură ce dosarele sunt procesate și validate pe tot fluxul de lucru din cadrul sistemului informatic, pentru fiecare schemă de plată pentru care s-a făcut solicitarea. „Fiind vorba de o aplicație mult mai elaborată față de cea după care s-au efectuat plățile în trecut, MADR apreciază eforturile depuse de funcționarii APIA și specialiștii consorțiului care a elaborat soft-ul de a respecta cu strictețe termenele planificate și comunicate, astfel încât fondurile să ajungă cât mai repede la fermieri, la beneficiari”, se arată în comunicatul MADR.
În Vrancea, circa 87% dintre fermieri au primit avansul din fondurile europene acordat anul trecut. Oficialii APIA Vrancea au arătat că nu au primit acești bani fermierii care au intrat în eșantioanele de control. De această dată, vor primi bani toți fermierii, cu excepția celor care au avut probleme la controlul prin teledetecție.
Conducerea MADR a precizat că schemele care se autorizează la plată sunt următoarele: schema de plată unică pe suprafață în cuantum de 79,73 euro/ha; plata redistributivă: primul interval: 1 – 5 ha inclusiv în cuantum de 5,00 euro/ha; al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv în cuantum de 51,07 euro/ha; plata pentru tinerii fermieri în cuantum de 19,93 euro/ha; plata pentru micii fermieri care au până la 7 ha în cuantum de maxim 1250 euro; ANT 1 (Schema de ajutoare naționale tranzitorii pentru culturi pe teren arabil, decuplată de producție) în cuantum de 19,19 euro/ha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?