Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Trei GAL-uri vrâncene au fost autorizate


Trei Grupuri de Acțiune Local (GAL) din Vrancea au fost autorizate și urmează să semneze contracte de finanțare în următoarele două săptămâni. Valoarea proiectelor depășește zece milioane de euro. Cele trei GAL-uri autorizate sunt „Vrancea de Sud – Est”, „Å¢ara Vrancei” și „Siretul Verde”. GAL-ul „Vrancea de Sud – Est” este singurul proiect eligibil din România realizat de o Cameră Agricolă Județeană.
Directorul Camerei Agricole, Gabriel Necula, are pregătite mai multe proiecte pentru perioada următoare astfel încât zona de Sud – Est a județului să devină una dintre cele mai prospere din județ. Pentru următorii ani se urmărește implementarea de proiecte cu o va-loare de peste 32 milioane euro, pe toate cele patru axe ale Planului Național de Dezvoltare Rurală.
De asemenea, directorul Camerei vrea să depună proiecte pentru înființarea a încă două GAL-uri, pentru Valea Râmnicului și pentru zona de nord a județului. „În perioada următoare vrem să mai facem două GAL-uri. Unul dintre acestea va fi pentru Valea Râmnicului iar al doilea va viza zona de nord a județului. Avem experiența câștigată la primul GAL, „Vrancea de Sud – Est”, știm ce avem de făcut pentru ca la următoarea sesiune să depunem proiecte care să fie eligibile și care să obțină punctajul necesar pentru a obține finanțarea europeană”, a afirmat directorul Camerei Agricole Județene Vrancea, Gabriel Necula.
Deși a fost declarat eligibil, GAL-ul „Å¢inutul Viei și Vinului” a primit un punctaj foarte mic și nu a primit finanțare, în condițiile în care Direcția de Tineret a beneficiat de aproape 60 mii de euro prin fonduri europene pentru acest proiect. Zecile de mii de euro au fost cheltuite pe „deplasări pietonale” la Paris, pentru a vedea Turnul Eiffel, dar și pe mese la restaurantele din Focșani.
Tot pe baza unei finanțări europene a fost realizat și GAL-ul „Å¢ara Vrancei”. Inițiat de Asociația Obștilor Vrâncene, GAL-ul are ca parteneri atât primăriile din zona de munte și obștile cât și agenții economici din regiune. GAL-ul „Siretul Verde” a fost inițiat de Agenția pentru Protecția Mediului. Din GAL fac parte localitățile Mărășești, Pufești, Ruginești, Garoafa, Vînători, Biliești, Suraia și Vulturu, alături de comuna Movileni, din județul Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?