Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Elevii mai multor licee din Vrancea învață să salveze vieți


În colaborare cu mai multe unități de învățământ din județ, cursanții Școlii Postliceale „Vasile Alecsandri” derulează proiectul educațional „Învață să salvezi vieți”. Acesta a demarat ieri, de Ziua Sănătății. Într-o primă fază, școala postliceală colaborează cu Colegiul Auto „Traian Vuia”, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești, Liceul Tehnologic „A.I.Cuza” Panciu, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești și Liceul Tehnologic din  Odobești, potrivit unui comunicat de presă al inițiatorilor proiectului.
Proiectul „Învață să salvezi vieți” își propune ca tinerii liceeni să dobândească acele capacități necesare de a interveni în situații critice. Tematica activității este una complexă, vizând măsuri de acordare a primului ajutor în arsurile de grad I, II, III și IV, măsuri de acordare a primului ajutor în caz de înec și stop cardio-respirator, măsuri de prim ajutor în caz de entorse, luxații, fracturi și măsuri de prim ajutor în caz de electrocutare.
Proiectul vizează elevii claselor a XI-a și a XII-a și va fi desfășurat la mai multe licee din județ, în perioada 7 aprilie – 18 iunie. „(…) mulțumim conducerilor respectivelor unități școlare pentru deschiderea și receptivitatea de care au dat dovadă inițiativei Åžcolii Postliceale Sanitare «Vasile Alecsandri» Focșani.  Proiectul se înscrie în domeniul «Educație pentru angajabilitate» și va asigura beneficiarilor direcți posibilitatea de a însuși cunoștințe dintr-un domeniu nou cu impact social și de a căpăta deprinderi beneficiind de mijloace de învățământ  moderne, folosind materiale consumabile noi în aplicarea măsurilor de prim ajutor. Astfel, aceștia vor fi capabili să intervină în situații extreme (arsuri, înec, entorse, luxații, fracturi și electrocutare). Echipa de proiect, coordonată de consilierul educativ – profesor Codrescu Claudia, a conceput un set de lecții demonstrative și aplicații practice care să familiarizeze tinerii cu procedurile, respectiv tehnicile de prim ajutor atât pentru propria siguranță cât și a semenilor lor. Åžcoala Postliceală Sanitară «VasileAlecsandri» Focșani, acreditată, cu expertiză în domeniu, cu dotări corespunzătoare consideră că prin voluntariat, va putea răspunde solicitărilor, astfel ca  proiectul educațional «Învață să salvezi vieți», să beneficieze de susținere și, în timp, tot mai mulți elevi să poată interveni, atunci când e cazul,  în sprijinul comunității, grație cunoștințelor și abilităților căpătate”, a comunicat directorul unității de învățământ, profesoara Natașa Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?