Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Doi tineri de 15, respectiv 18 ani au tâlhărit două femei de 58 și 74 de ani


Doi tineri din comuna Măicănești, reținuți de polițiștii de la Poliția municipiului Focșani pentru tâlhărie și tâlhărie calificată, au fost arestați preventiv duminică. Petru I., de 15 ani, și Cosmin Valentin C., de 18 ani, au primit mandate de arestare pentru câte 30 de zile. Decizia luată de magistrații de la Judecătoria Focșani nu este definitivă, tinerii putând face contestație. „(…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ionică Petru, cercetat pentru infracțiunea de tâlhărie (…) și infracțiunea de tâlhărie calificată (…) pe o durată de 30 zile, începând cu data de 03.04.2016, până la data de 02.05.2016, orele 06:30, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Cristea Cosmin Valentin, cercetat pentru infracțiunea de tâlhărie (…) și infracțiunea de tâlhărie calificată (…) pe o durată de 30 zile, începând cu data de 03.04.2016, până la data de 02.05.2016, orele 08:00, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în Camera de Consiliu, azi, 03.04.2016, ora 18:40”, a decis instanța.
    Tinerii au ajuns în arest după ce sâmbătă seara au comis două tâlhării, în Focșani. Cei doi au venit în aceeași zi de la Măicănești, iar prima faptă au comis-o în jurul orei 20.00. Victima lor a fost o femeie pe care au întâlnit-o în zona unui supermarket din Focșani. I-au smuls poșeta și au luat-o la sănătoasa. Nu le-a fost de ajuns, așa că după o vreme, respectiv aproximativ două ore, au acționat din nou. De această dată au comis fapta pe strada Miron Costin din Focșani. Și în acest caz au procedat la fel, victima fiind tot o femeie.  
Potrivit informațiilor primite de la polițiști, prejudiciul cauzat prin comiterea celor două fapte a fost de aproximativ 2.600 lei, recuperat aproape în totalitate. Victimele au sesizat poliția, moment în care oamenii legii au început să facă verificări. Principalii suspecți au fost identificați după câteva ore și duși la Poliția municipiului Focșani, unde au fost audiați de oamenii legii din cadrul Biroului de Investigații Criminale. „La data de 2 aprilie a.c., orele 20.20, o femeie, de 58 ani, din municipiul Focșani, a sesizat faptul că în timp ce se deplasa pe strada Bucegi, doi tineri necunoscuți au abordat-o, i-au smuls poșeta de pe umăr, după care au fugit. La aceeași dată, orele 21.15, o altă femeie, de 74 ani, din municipiul Focșani, a sesizat faptul că în timp ce se deplasa pe strada Miron Costin, a fost deposedată de telefonul mobil și de alte bunuri, de către doi tineri necunoscuți. În urma activităților specifice desfășurate cu operativitate, polițiștii focșăneni au depistat un tânăr de 18 ani și un minor în vârstă de 15 ani, ambii din comuna Măicănești, principalii bănuiți de săvârșirea faptelor. Prejudiciul cauzat de cei doi, în valoare de aproximativ 1000 lei, respectiv 1600 lei, a fost recuperat în totalitate. Față de cei doi tineri s-a luat măsura reținerii, iar la data de 3 aprilie a.c., Judecătoria Focșani a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile”, au transmis polițiștii, prin intermediul unui comunicat de presă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?