Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

VIDEO și GALERIE FOTO : INCENDIU la Căminul de Bătrâni din Focșani. Cauza: căldura solară radiată


Panică duminică printre locatarii Căminului pentru Persoane Vârstnice din Focșani. Asta după ce bunurile dintr-o cameră situată la etajul al II-lea al clădirii s-au aprins, arzând inclusiv obiecte depozitate în balcon. S-a simțit miros de fum, motiv pentru care toată lumea s-a alarmat. S-a sunat la 112 și s-a anunțat incendiul, după care asistentul medical prezent în clădire a spart ușa camerei din care venea fumul și a acționat cu extinctorul. Atât cât a putut pentru că fumul gros nu i-a permis să se apropie prea mult.

    În scurt timp de la sesizare, la fața locului au ajuns și pompierii de la Focșani, cu cinci echipaje, respectiv trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și autospeciala pentru descarcerare. Toți bătrânii au fost scoși din clădire, în total 22, iar cinci dintre aceștia au fost sprijiniți de pompieri să iasă. Unul dintre ei, care era imobilizat, a fost scos pe targă și dus la ambulanța SMURD. După ce i s-a acordat primul ajutor, bătrânul a refuzat să meargă la spital. Totodată, toate geamurile au fost deschise pentru ca fumul să poată ieși din clădire.
    Inițial s-a spus că incendiul a fost provocat de un reșou uitat în priză de locatarul camerei, care era plecat la biserică. Persoanele care lucrează în instituție ne-au spus că persoana ar fi lăsat reșoul pe un pervaz, s-ar fi aprins o perdea, iar resturi arse din aceasta ar fi căzut pe diferite obiecte, care s-au aprins, arderea având loc în principal în balcon.

    Pompierii au stabilit altceva în urma verificărilor pe care le-au făcut, în sensul că incendiul ar fi fost provocat de „căldura solară radiată”, efectul de lupă cum se spune, nu de reșou. „În jurul orei 13.30 s-a anunțat producerea unui incendiu la un cămin pentru persoane vârstnice de pe raza municipiului Focșani. La fața locului s-au deplasat cinci echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru descarcerare. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum la nivelul balconului uneia dintre camere. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, dar și pentru evacuarea persoanelor din interior, în total 22, cinci dintre acestea fiind sprijinite de pompieri. Una dintre aceste persoane era imobilizată. Aceasta a fost avacuată și i s-a acordat primul ajutor de către paramedici. Deoarece se simțea mai bine, a refuzat transportul la spital. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de căldura solară radiată”, a transmis căpitan Cristina Duță de la ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?