Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Focșani a fost închis pentru vizitatori


Secția de Åžtiințe ale Naturii a fost închisă pentru vizitatori din cauza situației în care se află în urma cutremurului din 2014. Secția de Åžtiințe ale Naturii și acvariu funcționează din 1984 în clădirea cunoscută sub numele de „Casa Tatovici”, situată pe strada Cuza Vodă din Focșani. Clădirea a fost avariată grav de cutremurul din 22 noiembrie 2014, iar concluzia experților a fost aceea că Muzeul de Åžtiințele Naturii din Focșani ar trebui evacuat în regim de urgență. Directorul Muzeului Vrancei, Horia Dumitrescu, ne-a spus că o parte din personal se ocupă cu pregătirile pentru mutarea în noul sediu. La Secție au mai rămas doar angajații care au grijă de terariile și acvariile unde trăiesc reptilele și peștii.  În noul sediu ar trebui mutate circa 50 mii piese de la Åžtiințele Naturii, 340 de animale vii dar și cele peste 3500 de publicații din arhivă.
    Specialiștii Consiliului Județean au început de anul trecut să pregătească documentația pentru obținerea fondurilor europene pe Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5.1-Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și construit. Valoarea maximă a proiectului conform studiului de fezabilitate este de 3,813 milioane euro, valoarea maximă eligibilă fiind de 5,0 mil. Euro. Rata de cofinanțare acordată de UE este de 85% din valoarea cheltuielilor eligibile. Simularea pe grila de evaluare tehnică și financiară indică un
punctaj estimat al proiectului de 85 puncte, pragul minim pentru ca proiectul să se încadreze în alocarea financiară disponibilă pentru apelul în curs fiind de 70 de puncte.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?