Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

„Marele PNL“ a fost înghițit de micul PDL


Liberalii de Vrancea și-au tot schimbat președinții, fie că s-au numit Marcel Soare, Corneliu Momanu, Nini Săpunaru sau, mai nou, Cătălin Toma. S-au tot divizat, fie că a fost vorba de plecarea lui Momanu și a lui Soare la PLD, apoi la PDL, fie de demiterea intempestivă a lui Săpunaru. Însă parcă n-au fost niciodată apele mai tulburi decât după încorporarea micului PDL în „marele PNL” (așa cum le plăcea mai marilor de la București să-i spună). La rându-le divizați între grupările Blaga-Udrea/Băsescu, pedeliștii au intrat hămesiți în PNL, visând la „gloria” de dinainte de 2012, când tăiau și spânzurau, lăsând bugetarii fără 25% din salarii și fără sporuri, mărind TVA-ul la 24%, copleșind cu taxe mediul de afaceri, scăzând dramatic puterea de cumpărare și, implicit, nivelul de trai.
    Surse din interiorul PNL Vrancea spun că actualul președinte, Cătălin Toma, nu are nicio putere asupra liberalilor proveniți din fostul PDL și că aceștia își impun din ce în ce mai mulți oameni pe diferite posturi în cadrul organizațiilor locale și chiar în cadrul filialei județene. Ceea ce îi deranjează cel mai tare însă pe liberalii cu state vechi este impunerea candidaților la funcțiile de primari și consilieri locali, de către oamenii din fostul PDL. Mulți dintre peneliști sunt atât de revoltați încât s-au răsculat împotriva lui Toma, deși, din câte spun surse liberale, nu acesta este cel care trage sforile, deciziile fiind impuse de cele mai multe ori de Capitală.
    Măcinați de lupte interne, în care nu se respectă niciun fel de reguli, liberalii au primit o foarte dură lovitură și din partea justiției, odată cu reținerea de către procurorii DNA și ulterior arestarea președintelui CJAS Vrancea, Mihai Copaci, prim-vicepreședinte al PNL Vrancea, pentru luare de mită. Liberalii au anunțat imediat suspendarea acestuia din funcțiile din partid. De altfel, Copaci fusese exclus din rândul liberalilor de către Nini Săpunaru, dar a reintrat în partid odată cu intrarea PDL în PNL, nu fără discuții aprinse. Și în acest caz, micul PDL și-a impus omul.
    Dezbinare în rândul liberalilor au adus și actualul candidat la Primăria Focșani, afaceristul Ion Ștefan, dar și deputatul traseist politic la mâna a treia, Florin Secară. Consilierul local Tudorel Trofin și-a dat demisia din PNL, după 16 ani, în urma scandalurilor generate de desemnarea lui Ion Ștefan, candidat la primăria municipiului Focșani. Trecut prin PDL, PMP, UNPR, Secară a ajuns la PNL Vrancea, iar acum candidează la Primăria Voluntari, după ce s-a transferat de la PNL Vrancea la PNL Ilfov. El a reușit deja să se facă de râs după ce, aflat într-o prematură campanie electorală, a făcut scandal cu polițiștii locali.
    „Mare PNL” a fost înghițit de micul PDL, care-l devorează din interior. E un tablou tragi-comic pentru politica de dreapta din Vrancea, ai cărei reprezentanți au fost întotdeauna dornici să ajungă în funcții, nu să lupte pentru binele vrâncenilor.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?