Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO : Elevii de la Colegiul „Ion Mincu” s-au pregătit pentru prima slujbă


Biblioteca Colegiului Tehnic „Ion Mincu” Focșani a găzduit, ieri, activitatea cu tema „Pregătirea susținerii unui interviu”. Aceasta face parte din proiectul educațional „Pentru a fi electroniști de succes!”, coordonat de profesorii Paul Tămăslăcaru și Cezarina Nicodei. Activitatea, la care au participat elevi de la profilul electronică și automatizări, a fost coordonată de un reprezentant al AJOFM Vrancea.
În prima parte s-a discutat despre sursele de informare pe care le au la dispoziție atunci când sunt în căutarea unui loc de muncă. Elevii au aflat, apoi, că încă un pas important pentru obținerea jobului dorit este întocmirea corectă a unui CV, în format european. Reprezentanta AJOFM a trecut în revistă toate rubricile specifice unui CV, evidențiind mai multe aspecte: ordinea de completare a studiilor, importanța cunoașterii unei limbi străine, autoevaluarea modului de exprimare într-o limbă străină, cât de relevantă este pentru un recrutor de resurse umane cunoașterea hobby-urilor viitorului angajat.
Reprezentanta AJOFM le-a recomandat elevilor să depună CV-ul împreună cu o scrisoare de intenție, explicându-le ce trebuie să conțină această scrisoare și cât de amplă trebuie să fie. Apoi a fost abordat interviul de angajare, fiind enumerate și dezbătute câteva puncte cheie: atitudinea mentală, comportamentală, ținuta vestimentară, limbajul nonverbal și, nu în ultimul rând, documentarea în vederea susținerii interviului. Au fost exemplificate câteva întrebări capcană, răspunsurile corecte la acestea și ce greșeli trebuie evitate. Elevii au fost consiliați în legătură cu practicarea unui job potrivit aptitudinilor și dorințelor lor.
Problemele abordate au fost susținute de materiale informative distribuite elevilor, pe parcursul activității, de reprezentanta AJOFM. „Am rămas adânc impresionat de profesionalismul invitatei noastre, de la AJOFM. Am aflat o mulțime de lucruri interesante, care sunt convins că îi vor ajuta pe elevi în viitor. Le mulțumim celor de la AJOFM și îi așteptăm și la alte activități”, a precizat profesorul Paul Tămăslăcaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?