Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO: Porți deschise – „Clasa pregătitoare“ la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”

            Vineri, 8 martie, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ,,Elena Doamna” Focşani au fost programate manifestări cu ocazia Zilei Porţilor Deschise pentru părinţii preşcolarilor de clasa pregătitoare. Scopul principal a fost prezentarea şcolii, a resurselor materiale şi umane viitorilor beneficiari – elevi şi părinţi. Activitatea a debutat dimineaţă cu mici programe artistice dedicate zilei de 8 Martie oferite de elevii de la clasele primare, la care invitaţi de onoare au fost părinţii, tăticii şi bunicii. Pe holul principal al şcolii, toţi părinţii au fost invitaţi de  directorul şcolii, prof. Ioana Cherciu şi directorul adjunct, prof. Petronela Bernovici, la un coffee-break, în cadrul căruia le-au fost oferite mărţişoare confecţionate de copiii şcolii, dar și pliante cu informaţii despre şcoală.

Conform datelor furnizate de profesorul George Lefter, au fost prezentate planul de şcolarizare, facilităţile oferite elevilor, baza materială şi umană a şcolii, rezultatele deosebite ale elevilor şi cadrelor didactice la diferite concursuri şi olimpiade şcolare, activităţile extraşcolare şi extracurriculare, proiectele şi parteneriatele şcolii, planurile de viitor.

Partea a doua a întâlnirii a fost rezervată vizitării spaţiilor şcolare, dând astfel ocazia părinţilor să vadă unde vor studia copiii lor, viitorii şcolari. Aceştia au fost încântaţi de condiţiile oferite, de curăţenia şi de modul în care toate spaţiile sunt folosite cu eficienţă. Ei au avut ocazia de a vedea lucrul la clasă, caietele elevilor din clasele I, au purtat discuţii cu cadrele didactice şi actualii părinţi.

La finalul întâlnirii, toţi cei prezenţi au asistat la programe artistice dedicate Zilei Femeii organizate de prof. pr. Bârsă Radu şi prof. Bârsă Cristina. Spectacolul a cuprins muzică, poezie, dans modern şi tradiţional, precum şi interpretarea în limbaj mimico-gestual de corul ,,Effatta” a piesei ,,Flori pentru mama”.

Momentele artistice „Oricine pe lume are o mamă”, ,,Dansul umbreluţelor” şi ,,Transmisie în direct pentru toate mamele” au fost realizate de cadrele didactice din comisia metodică a profesorilor de psihopedagogie specială, iar copiii au înmânat cu multă dragoste  felicitări mamelor, apoi, părinţii prezenţi s-au alăturat copiilor, într-un moment al bucuriei, emoţiei şi speranţelor.

Ziua ,,Porţilor Deschise” s-a încheiat creând o punte a încrederii într-un viitor care aparţine în egală măsură copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?