Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

FINAL DE CARIERĂ pentru mai mulți șefi din poliția vrânceană


Pentru trei ofițeri cu funcții de conducere din IPJ Vrancea, astăzi este prima zi de pensie. Este vorba despre comisarul șef Viorel Gheorghe, șef al Serviciului Rutier, comisarul șef Marian Harap, șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, și comisarul șef Gheorghe Negoițescu, adjunct al șefului Poliției municipiului Focșani. Vineri va fi ultima zi de muncă pentru șeful Poliției municipiului Focșani, comisarul șef Gicu Avasiloaie. După ani mulți petrecuți alături de „familia” de la serviciu, cei patru ofițeri au decis să-și dedice restul timpului familiilor de acasă, pe care le-au neglijat de multe ori, din cauza muncii de poliție ce nu are program și nu suportă amânare. Fiecare dintre ei este mulțumit de ce a realizat. Își doresc ca cei ce vor veni după ei să obțină aceleași rezultate bune și să țină colectivele unite.

    Tristă. Așa poate fi descrisă atmosfera din Poliția municipiului Focșani, dar și din alte servicii din cadrul IPJ. Asta deoarece pentru trei șefi, ieri a fost ultima zi de muncă în poliție. Este vorba de comisarul șef Viorel Gheorghe, șef al Poliției Rutiere, comisarul șef Marian Harap, șef al Serviciului Economic, și de comisarul șef Gheorghe Negoițescu, adjunct al Poliției municipiului Focșani. Și pensionările nu se opresc aici. Vineri va fi ultima zi de muncă și pentru comisarul șef Gicu Avasiloaie, aflat la cârma Poliției municipiului Focșani de 8 ani. 
Comisarul șef Viorel Gheorghe a condus Poliția Rutieră vrânceană vreme de 21 de ani. O viață de om am putea spune. Și-a început activitatea în sistem în februarie 1985. A fost mai întâi subofițer, iar în 1992 a trecut în corpul ofițerilor. Din anul 1994 și până în 2001 a condus Biroul Rutier Focșani, după care devenit șef al Serviciului Rutier, pe care l-a condus până în anul 2006. O vreme și-a desfășurat activitatea la Serviciul de Ordine Publică, iar din 2009 a revenit în funcția de șef al Serviciului Rutier, funcție din care a și ieșit la pensie.
    Nu spune că îi este ușor să se despartă de meseria în care s-a regăsit întotdeauna și de colectivul pe care l-a condus atâta vreme, dar consideră că a venit timpul să se despartă de sistem. Nu s-a gândit încă ce va face, dar cu siguranță va face ceva și nu exclude ca activitatea pe care o va desfășura să fie tot în domeniul circulației rutiere. „Sunt peste 30 de ani și este un moment greu, dar am considerat că a venit timpul să fac acest pas. Îmi doresc ca lucrătorii de la Serviciu să lucreze în continuare în echipă, pentru că toate rezultatele obținute până acum au fost obținute de un colectiv, nu de un om. Colectivul Poliției Rutiere Vrancea este unul dintre cele mai bune colective din țară și îmi doresc să rămână așa. În toată cariera mea, m-am regăsit la Poliția Rutieră. Am învățat multe de la alții și i-am învățat la rându-mi pe alții. Consider că atât eu cât și colegii mei ne-au făcut datoria, Vrancea reușind în fiecare an să se situeze pe primele locuri în țară la rezultatele bune obținute”, ne-a spus comisarul șef Viorel Gheorghe.


   
„Voi rămâne alături de polițiști”

    Ieri a fost ultima zi de muncă și pentru comisarul șef Gheorghe Negoițescu, adjunct al șefului Poliției municipiului Focșani. A plecat din sistem, dar nu și de lângă polițiști. Spune că va fi întotdeauna alături de ei și îi va sprijini cu tot ce va putea. Chiar dacă nu mai este ofițer activ, poliția este și rămâne, pe plan profesional, pentru comisarul șef Gheorghe Negoițescu „prima și ultima iubire”. „Nu m-am gândit să fac ceva anume după plecarea din poliție. Voi savura pensia pentru a vedea ce fel este să ai un alt stil de viață. Pensionarea mea nu înseamnă despărțirea de polițiști. Voi fi mereu alături de ei și îi voi sprijini cu tot ce voi putea, mai ales că și băiatul meu este polițist. Pentru mine, poliția este și va rămâne prima și ultima iubire în materie profesională”, ne-a precizat comisarul șef Negoițescu. Chiar dacă pleacă din sistem, el rămâne președintele IPA (Asociația Internațională a Polițiștilor-Regiunea Vrancea), mandatul expirându-i în aprilie 2017. Până atunci, are un obiectiv de îndeplinit. Acela de a inaugura Casa IPA de la Greșu. Spune că inaugurarea va avea loc chiar în această vară.
    De când a terminat Academia de Poliție, în 1989, comisarul șef Negoițescu și-a desfășurat activitatea numai la Poliția municipiului Focșani. Până în 1994 a lucrat la Biroul Economic, după care, până în 2001, a fost șeful Biroului de Ordine Publică. Apoi, vreme de 6 luni a condus Poliția municipiului Focșani. De 15 ani este adjunct la Poliția municipiului Focșani. 

Comisarul șef Harap vrea să se liniștească

    Și pentru comisarul șef Marian Harap, șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, marți a fost ultima zi de muncă în sistem. A lucrat în poliție 21 de ani și numai pe linie de poliție economică, iar vechimea sa în muncă este de 35 de ani, fiind economist de profesie. Conduce Serviciul din februarie 2009, inițial prin împuternicire, iar din decembrie 2009, după susținerea concursului, a devenit șef cu acte-n regulă.
    Să conduci Serviciul de Investigare a Criminalității Economice nu este deloc ușor, iar atunci când numărul lucrătorilor este foarte mic, este și mai greu. Plecarea la pensie nu este neaparat o bucurie pentru comisarul șef Harap, dar a făcut acest pas pentru că vrea să se liniștească. În plus, consideră că vine o vreme când trebuie să mai fie numiți în funcții și polițiști mai tineri. Chiar dacă nu mai lucrează în sistem, nu va întrerupe legăturile cu ai săi colegi, spunând că va mai vorbi cu ei. „O vreme mă voi odihni și mă voi liniști, apoi voi vedea dacă voi mai face altceva sau nu. Nu pot spune că ieșirea la pensie este o bucurie, pentru că plec dintr-un mediu cu care m-am obișnuit și în care mi-am petrecut foarte mult timp. Cu toate acestea, vine o vreme când trebuie să-i lăsăm și pe colegii mai tineri să ocupe o funcție. Am și regrete. Sunt legate de activitate, de instituție, de colectiv. În unele cazuri mi-aș fi dorit să putem face mai mult decât ce am făcut. Îmi doresc ca ai mei colegi să obțină în continuare rezultate bune, chiar mai bune decât cele de până acum, care să ne mulțumească pe toți, inclusiv pe cetățeni. Avem ofițeri cu experiență, tineri și ambițioși, dar foarte puțini. Chiar dacă voi pleca, voi ține în continuare legătura cu ei”, ne-a mărturisit comisarul șef Marian Harap.
    Nu doar polițiștii amintiți au plecat sau urmează să plece la pensie. Mai sunt și alții, în total fiind vorba de aproximativ 40 de polițiști, ofițeri și subofițeri, care și-au depus rapoartele.



„A venit momentul să mă alătur familiei”

    Vineri va fi ultima zi de muncă pentru comisarul șef Gicu Avasiloaie, șef al Poliției municipiului Focșani. Nu regretă decizia luată și consideră că a venit momentul să fie alături de familia sa, respectiv soție și fiică, care îl așteaptă de mult timp. În ultimii 26 de ani a fost mai mult alături de familia din poliție.
Deși spune că nu regretă faptul că iese la pensie, pe chip i se citesc păreri de rău. De fapt nu doar pe al lui, ci și pe chipurile subalternilor săi, a căror activitate a coordonat-o 8 ani. „A venit momentul când mă alătur efectiv familiei, unde soția și copilul mă așteaptă de mult, timpul fiind alocat vreme de 26 de ani prioritar poliției, respectiv familiei de polițisti, cu care mi-am petrecut 26 de ani, zilnic peste 10 ore. Plec cu bucuria faptului că sunt sănătos, mândru de realizările mele și lăsând în urmă unul dintre cele mai bune colective, o unitate etalon a poliției vrâncene și a Poliției Române. Am convingerea că polițiștii își vor face în continuare datoria indiferent de persoana care va prelua conducerea acestei subunități, colectivul fiind cel care trebuie să rămână unit, rezultatele venind din starea de normalitate și climatul de muncă optim pe care le-am format și le las la ieșirea din unitate. Devin un simplu cetățean, ofițer superior în rezervă și dacă mi se va solicita sprijinul în domeniul ordinii și siguranței publice, în care am activat și m-am format, sunt dispus să-mi pun expertiza, experiența și pregătirea profesională în folosul comunității. Vreau să mulțumesc tuturor celor care de-a lungul anilor au contribuit la pregătirea mea profesională, la formarea ca polițist și ca om și totodată adresez mulțumiri șefilor instituțiilor cu care am colaborat în procesul muncii, respectiv parchet, IJJ, ISU, DGA, SIPI, și autorităților publice județene și locale în care am avut parteneri în eforturile comune de asigurare a unui climat de siguranță publică, fapt dovedit nu prin cifre, ci prin realitatea de la nivelul străzii. Mă alătur familiei, căreia îi voi dedica tot timpul, viața și sufletul”, ne-a spus comisarul șef Gicu Avasiloaie.
    Gicu Avasiloaie conduce Poliția municipiului Focșani din 2008. Anterior a fost ofițer specialist Poliția Urbană, șef al Compartimentului Criminalitate Judiciară din cadrul Structurii de Ordine Publică de la Poliția Focșani. Apoi, a coordonat activitatea agenților de ordine și a sectoriștilor, iar înainte de a deveni ofițer, adică până în 1994, a fost subofițer operativ la Poliția Bancară, dar și la posturile de poliție Golești și Cîmpineanca.

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?