Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

15 elevi vrânceni merg la etapa națională a Olimpiadei de Geografie Terra


Sâmbătă, 26 martie, s-a desfășurat la Școala Gimnazială „Ion Basgan” din Focșani etapa județeană a Concursului Național de Geografie „Mica Olimpiadă de Geografie Terra”. Aflată la cea de a IV-a ediție, anul acesta s-au înscris și au participat 70 de elevi, provenind de la 11 unități școlare din județul Vrancea. În urma evaluării lucrărilor și a stabilirii rezultatelor finale, s-au calificat pentru etapa națională mai mulți elevi.
Astfel, la nivelul clasei a V-a, s-au calificat Marius Baican, Mara Agrigoroaiei, Maria Dima, de la Școala Gimnazială „Ion Basgan” din Focșani, alături de Andrei Popoiu de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” și Vlad Octavian Tătaru de la Școala Gimnazială Movilița. La nivelul clasei a VI-a, lotul care va reprezenta județul Vrancea la faza națională din cadrul Olimpiadei de Geografie Terra este compus din Teodora Mirică, de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești, Alexandru Ariton și Adrian Ariton de la Colegiul Național „Unirea”, Marius Andrei Nedelcu de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” și Andreea Pupăză de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești.
La nivelul clasei a VII-a, vor participa la etapa națională a Olimpiadei elevii Andrei Sebastian Lefter, un obișnuit al acestui concurs, la care participă la nivel național încă din clasa a V-a, regăsindu-se de fiecare dată pe podium. El învață la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești. S-au mai calificat Robert Gabriel Vîlcu, de la Școala Gimnazială Jariștea, Mihail Pătrășcanu, de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Ștefania Manolache, de la Școala Gimnazială Movilița, și Alexandru Coșoreanu, de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”.
Elevii au obținut aceste performanțe cu ajutorul profesorilor îndrumători, respectiv Elena Andrieș (Școala Gimnazială Jariștea), Iuliu Octavian Dragomir (Colegiul Național „Unirea”), Loredana Diac (Colegiul Național „Al. I. Cuza”), Nicoleta Ion (Școala Gimnazială „Ion Basgan”), Alis Lupu (Colegiul Național „Al. I. Cuza”), Cerasela Stănescu (Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”) și Ovidiu Allen Vasile (Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești). „Felicitări și mulțumiri tuturor elevilor participanți și cadrelor didactice care i-au îndrumat. Evaluarea lucrărilor s-a realizat cu respectarea strictă a baremelor de evaluare și notare de către cadre didactice cu o vastă experiență, astfel încât nu s-au înregistrat contestații. Mulțumiri deosebite atât doamnei prof. Nicoleta Ion, care în calitate de secretar al comisiei de concurs a asigurat toată logistica necesară, dar și celorlalte cadre didactice implicate fie în calitate de asistenți, fie ca și membri în comisiile de evaluare a lucrărilor scrise. Mulțumesc, de asemenea, conducerii Școlii Gimnaziale «Ion Basgan» din Focșani, care a fost o gazdă la înălțimea așteptărilor, contribuind astfel la reușita acestui concurs. Succes deplin tuturor elevilor calificați și cadrelor didactice care vor participa la etapa națională a acestui concurs, care va avea loc pe 7 mai la Colegiul Național «Al. I. Cuza» Focșani”, a spus inspectorul școlar pentru geografie, profesor Ovidiu Allen Vasile.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?