Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Locuri de muncă pentru șomeri, în Vrancea și străinătate


Lista locurilor de muncă declarate vacante de angajatorii din județ, dată publicității de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, cuprinde 175 de posturi destinate atât șomerilor calificați, cât și celor necalificați. Astfel, în această perioadă pot spera la o angajare persoanele de meserie: asistent medical BFT, asistent medical principal, ajutor șef casă de împrumut, agent comercial, bucătar, brutar, casier, ciontolitor tranșator, consilier juridic, cofetar, dulgher, dispecer, electrician întreținere și reparații, electrician autorizat ANRE până la 1KV, economist, faianțar, gestionar depozit, lăcătuș mecanic, lucrător tâmplărie PVC și aluminiu, inginer constructor, inginer specializare arhitectură/ urbanism, instalator apă-canal, îngrijitoare, kinetoterapeut, macaragiu, maistru electrician autorizat ANRE până la 1KV, maistru constructor, mașinist la mașini pentru terasamente, miner la suprafață, muncitor calificat în construcții, mecanic auto, măcelar, operator confecționer industrial îmbrăcăminte, operator la fabricarea mezelurilor, profesor de educație fizică, patiser, subinginer, strungar universal, sudor, șofer autoturisme și camionete, șofer tir, tinichigiu, vânzător, zugrav și zidar.
    Totodată, mai sunt locuri de muncă vacante pentru persoanele care doresc să se angajeze ca muncitor necalificat în industria confecțiilor, muncitor necalificat în construcții și muncitor necalificat în industria de prelucrare a cărnii.

329 locuri de muncă în state ale Comunității Economice Europene

    Vrâncenii calificați care doresc să lucreze în străinătate, pot încerca să obțină angajarea pe posturile declarate vacante de angajatori din țările Comunității Economice Europene. Este vorba de 329 de posturi date publicității prin intermediul Rețelei EURES. Astfel, în Germania se pot angaja persoanele de profesie: inginer calitate (producția de echipamente în industria aerospațială), dezvoltator software, ergoterapeut, mecanic echipamente sanitare, de încălzire și aer condiționat, mecanic proces în tehnologia prelucrării plasticului și a cauciucului, inginer sistem de navigație satelit Galileo, inginer proces în tehnologia prelucrării plasticului și a cauciucului, tehnician electronist (tehnologie de operare), inginer electrician, electrician, electrician industrial (13 euro brut/oră), șofer camion (trafic local), șofer camion (trafic național) pe distanțe lungi și factor poștal (2000 euro brut/lună).
    În Marea Britanie sunt disponibile posturi pentru șofer profesionist (10 lire brut/oră), 60 de asistenți medicali (15 lire/oră), 30 de îngrijitori persoane (20.410 lire/an), 58 de bucătari (7,25 lire/oră) și 60 de îngrijitori persoane/ infirmieri (8 lire/oră). În Spania se caută în vederea angajării un maseur, care va putea lucra pentru un salariu de 960 euro net/lună, iar în Norvegia sunt vacante posturi pentru doctorand departament biomedical (59.000 euro brut/an), inginer instrumente de măsurare (60.000 – 100.000 euro brut/an) și postdoctorand departament biomedical (59.000 euro brut/an).
    În Suedia se pot angaja 20 de femei de serviciu (1000 euro net/lună), zece mecanici auto și zece tinichigii auto (1000 euro net/lună) și 15 vopsitori auto (1000 euro net/lună). În Slovacia sunt vacante posturi pentru 30 de șoferi autocamion transport internațional (2050 euro net/lună), șase posturi sticlari (850 – 1100 euro brut/lună) și șapte pentru îngrijitori persoane/ infirmieri (500-650 euro brut/lună).
    Angajatori din Polonia au declarat vacante locuri de muncă pentru asistent manager (1850 zloți polonezi brut/lună), designer grafic (1850 zloți polonezi brut/lună), dezvoltator android (1850 zloți polonezi brut/lună) și administrator/ muncitor birou asistență (1850 zloți polonezi brut/lună).
    În Olanda se pot angaja doi designeri software (2500 – 3750 euro brut/lună) și un programator (2000-4000 euro/lună), iar în Republica Cehă se caută, în vederea angajării, un șofer transport internațional (950 euro/lună) și 15 șoferi profesioniști camion (1890 euro/lună).
    Această ofertă de muncă este valabilă până la data de 31 martie 2016.

Informații suplimentare despre locurile de muncă   

    Informații suplimentare cu privire la locurile de muncă vacante în țară sau în UE pot fi obținute accesând adresele: www.eures.anofm.ro; www.eures.europa.eu; www.muncainue.ro și www.anofm.ro. Totodată, tinerii cu vârsta între 18 și 35 de ani, care doresc să obțină un contract de muncă în UE, precum și în Norvegia și Islanda se pot înscrie în proiectul „Your first EURES job”, despre care pot afla mai multe informații accesând: http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.php și  http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html.
Persoanele calificate în meserii din domeniul construcțiilor au ocazia să se angajeze în Israel, amănunte cu privire la condiții putând fi aflate la adresa: www.anofm.ro. 

Sute de locuri de muncă vacante, anunțate la Mica Publicitate

    Multe locuri de muncă vacante, ce nu se regăsesc pe lista AJOFM Vrancea, sunt în rubricile de mică publicitate ale ziarelor. În afară de numeroasele oferte pentru tinerele care vor să muncească la saloane de masaj, mai pot încerca să sune angajatorii cei calificați ca mecanici auto cu experiență, măcelari, dulgheri, șoferi cu permis categoria B, cofeze și manichiuriste, bandzicar, patiser, cofetar, inginer TCM sau inginer cu experiență în domeniul prelucrării metalelor, sculeri-matrițeri, operator CNC și personal în vederea calificării ca operator CNC, montator tâmplărie PVC cu sau fără experiență, casier (fete), director comercial, referent marketing și asistent manager, croitoreasă cu experiență, frizer, ospătar, agent vânzător, sezonieri căpșuni Danemarca, shaormar, pizzar, manipulant mărfuri, rectificator universal, recepționer cu experiență, inspector ITP.
Se mai caută apicultor, om la masă pentru curățat de ațe, îngrijitoare bătrân,  spălător auto, șofer distribuție panificație, muncitori necalificați în domeniul prelucrării lemnului, ajutor ospătar, lucrătoare comercială și operatoare la casă, manipulanți la firmă de salubrizare, personal la spălătorie, macaragiu, șef manevră, responsabil RSVTI, vânzătoare, agenți vânzări, instalatori cu experiență în domeniul spații verzi, agenți de vânzări door to door, tractorist cu experiență, personal în construcții, sortatori deșeuri reciclabile, vânzătoare magazin îmbrăcăminte, muncitori necalificați pentru sortare, balotare deșeuri nepericuloase, călcător final/interfazic cu experiență, personal la fastfood, consilier juridic și menajeră.
    Tot la Mica Publicitate sunt oferite celor ce doresc să muncească posturi pentru: biolog, chimist, biochimist, tractorist rutier și muncitor zootehnie, gestionar, mecanizatori agricoli utilaje import, bonă, cameristă, personal pariuri sportive și agent vânzări tâmplărie.
    De asemenea, o companie italiană a dat anunț la că oferă 200 de locuri de muncă, ospătari și cameriste, pentru sezonul de vară-iarnă. „Se cere seriozitate și limba italiană la nivel începător. Se oferă cazare și masă gratuit. Salarii între 700-800 euro. Fără comisioane. Nu suntem firmă de recrutare”, se arată în respectivul anunț.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?