Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

ITPF Oradea: Circulația automarfarelor, restricționată în Ungaria în perioada Paștelui catolic


Autoritățile de frontieră din Republica Ungară au informat, prin intermediul Punctului de contact româno-maghiar (Borș – Artand), că, în perioada 26.03.2016, ora 23.00 (ora României) – 28.03.2016 ora 23.00 (ora României) este restricționată, pe teritoriul acestei țări, circulația automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, a anunțat ITPF Oradea.
Având în vedere că,în acest weekend credincioșii catolici și protestanți din toată lumea vor sărbători Învierea Domnului, în punctele de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria se pot înregistra creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport, avertizează reprezentanții Poliției de Frontieră.
Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiții normale. În acest sens, au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliției de frontieră și a arterelor de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și, în cele mai aglomerate, se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora.
ITPF Oradea recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. ITPF Oradea reamintește punctele de frontieră existente la granița româno-ungară. De asemenea, recomandă cetățenilor care tranzitează punctele de frontieră rutiere cu autoturisme, microbuze și autocare, în perioadele în care se prefigurează creșteri ale valorilor de trafic, să consulte aplicația online destinată monitorizării traficului la punctele de trecere a frontierei, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.
Poliția de Frontieră a pus la dispoziția participanților la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde se pot face sesizări privind diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?