Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

ÎN TRAFIC E CA ÎN JUNGLĂ! Polițiștii au sancționat șoferi băuți, fără permise ori la volanul unor mașini neînmatriculate


Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier. Unii au condus băuți, alții fără permis ori mașini neînmatriculate. A fost înregistrat și un eveniment cu victimă. Un bărbat a ajuns la spital cu o fractură, după ce a căzut în timp ce cobora dintr-un microbuz ce staționa. Oamenii legii spun că victima avea o alcoolemie de 1,00 gram la mie alcool pur în aerul expirat. Într-un alt caz, un șofer băut a dat cu mașina peste un pieton.

    A „plouat” cu dosare penale la sfârșitul săptămânii trecute. În total, 14 șoferi sunt cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier. Unii au condus băuți, alții fără permis, iar alții au fost depistați la volanul unor mașini radiate din circulație.
Primul dosar a fost întocmit sâmbătă după-amiază, la Tulnici. Oamenii legii au depistat un bărbat din Covasna care conducea un taf neînmatriculat. Conducătorul era  băut și nu avea nici permis. Pe numele său a fost întocmit dosar penal, în care este cercetat pentru trei infracțiuni. „La data de 19 martie a.c., ora 14.00, pe DN 2D, în comuna Tulnici, polițiștii din localitate au depistat un bărbat de 42 ani, din comuna Catalina, județul Covasna, în timp ce conducea un taf (tractor articular forestier) neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere și având o îmbibație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal”, spun polițiștii.
    În aceeași zi, la Dumbrăveni, polițiștii au depistat în trafic un șofer fără permis, dar și băut. În cazul său, aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,94 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. „La data de 19 martie a.c., ora 17.30, pe DN 2N, în comuna Dumbrăveni, polițiștii din localitate au depistat un bărbat, de 45 ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere și având o îmbibație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal”, mai spun oamenii legii. 
În aceeași zi, ceva mai târziu, pe strada Cuza Vodă din Focșani, polițiștii au depistat o femeie în vârstă de 51 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul. Și pe numele ei a fost întocmit dosar penal de cercetare.

Accidentat de un șofer băut

    Tot sâmbătă, pe un drum comunal din Tâmboiești, un bărbat de 56 ani, din municipiul Brăila, în timp ce conducea un autoturism, a acroșat și accidentat ușor un bărbat, de 61 ani, din comuna Tîmboiești, care se deplasa pe marginea părții carosabile în același sens de mers. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz se fac cercetări pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă. 
    Dosare penale s-au întocmit și duminică. „La data de 20 martie a.c., ora 01.30, pe DC 23, în comuna Corbița, polițiștii din localitate au depistat un tânăr de 22 ani din comuna Boghești, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere. În cauză a întocmit dosar penal”, au mai arătat polițiștii. În aceeași zi, polițiștii rutieri au oprit pentru control, pe Bulevardul Unirii din Focșani, un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu emis de autoritățile din Olanda, condus de un bărbat de 48 ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul este neînmatriculat, fiind radiat din circulație din data de 15 februarie.
Aceeași situație a fost constatată și în cazul unui bărbat de 38 de ani, din Garoafa. El conducea un autoturism cu numere provizorii expirare din 5 septembrie anul trecut. De asemenea, polițiștii din Panciu au depistat un bărbat de 63 de ani, din Soveja, care conducea un autoturism deși era băut. În cazul său, aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,43 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Într-un alt caz, polițiștii din Câmpuri au depistat pe DN 2L un bărbat de 72 ani, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii expirate din data de 8 martie a.c. Și în acest caz s-a întocmit dosar penal de cercetare.

Fractură deschisă după ce a căzut din microbuz  

    Și la Pădureni, în Mărășești, polițiștii au depistat în trafic un șofer băut. El avea o alcoolemie de 0,58 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat probe de sânge și i s-a întocmit dosar penal de cercetare. „La data de 20 martie a.c., orele 17.10, polițiștii din Mărășești au depistat pe DJ 205 H, sat Pădureni, un bărbat, de 35 ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice (0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat). În cauză a fost întocmit dosar penal”, explică oamenii legii. În aceeași zi, polițiștii din Câmpuri au depistat pe DN 2 L un bărbat de 37 ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se în stare de ebrietate. În cazul său rezultatul a fost de 0,72 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 
    Și o femeie a chefuit și apoi a plecat cu mașina la plimbare. Nu a apucat să ajungă la destinație, pentru că a fost oprită în trafic de polițiști și testată cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,76 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. „La data de 20 martie a.c., ora 19.25, polițiștii din orașul Odobești au depistat pe strada Gării, o femeie, de 38 ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism, fiind în stare de ebrietate (0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat). În cauză a fost întocmit dosar penal”, au mai precizat polițiștii.
     La Focșani, pe strada Vâlcele, un bărbat băut a căzut dintr-un microbuz staționat și și-a rupt piciorul. Oamenii legii spun că evenimentul a fost anunțat duminică seara, la ora 22.30. „La data 20 martie a.c., ora 22.30, polițiștii focșăneni au fost sesizați despre faptul că pe str. Vâlcele s-ar fi produs un eveniment, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. În urma primelor verificări efectuate s-a stabilit faptul ca un bărbat de 61 ani, în timp ce cobora dintr-un microbuz staționat, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă. În urma acestui incident, persoana a suferit o fractură deschisă la piciorul stâng, iar în urma testării acestuia a rezultat o concentrație 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, au adăugat polițiștii. 
    Ultimul dosar a fost întocmit în noaptea de duminică spre luni, la ora 01.40, atunci când polițiștii din Tulnici au depistat un bărbat de 30 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat atât testarea alcoolscopică cât și recoltarea de mostre biologice. „În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, au mai precizat polițiștii.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?