Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Unirea, în topul colegiilor cu reprezentanți la Olimpiada națională de informatică


În urma desfășurării etapei județene a Olimpiadei de Informatică, care a avut loc pe 12 martie, la Colegiul Național Unirea și la care au participat 67 de elevi, dintre care 21 la nivelul învățământului gimnazial și 46 din învățământul liceal, vor reprezenta județul Vrancea la etapa națională a concursului 11 elevi. Dintre aceștia, 4 sunt de la nivelul învățământului gimnazial, iar 7 de la cel liceal. 9 dintre cei 11 participanți calificați la faza națională sunt elevi la Colegiul Național „Unirea” Focșani.
Conform metodologiei elaborate de comisia de organizare și evaluare de la nivelul județului Vrancea, vor accede în următoarea etapă a concursului elevii cu cel mai mare punctaj de la fiecare nivel de clasă, cu condiția ca nota să fie egală sau mai mare decât punctajul minim. În conformitate cu reglementările MENCȘ, pentru Vrancea s-a decis „acordarea a 7 locuri pentru Olimpiada națională de informatică la nivel de liceu și 4 locuri la nivel de gimnaziu. Pentru învățământul liceal, punctajul minim pentru calificarea la etapa națională a fost de 30 puncte, respectiv 20 de puncte pentru elevii de gimnaziu”. „În urma probei de sâmbătă, cele 3 locuri de la clasele a XI-a și a XII-a au fost distribuite claselor a IX-a și a X-a. La clasa a X-a sunt 2 elevi calificați în urma punctajului obținut sâmbătă, iar alte 2 locuri au fost repartizate pentru proba de baraj, existând 4 elevi cu punctaj egal”, ne-a spus inspectorul de specialitate Marilena Oprea.
Deoarece au existat punctaje egale chiar și după depunerea contestațiilor, marți s-a desfășurat proba de baraj. În urma acesteia, s-au stabilit loturile calificate la faza națională a Olimpiadei de informatică. Astfel, la nivelul învățământului gimnazial, lotul este format din: Robert Hazaparu, elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, îndrumat de profesoara Maria Pătrașcu; Alexandru Ariton, tot de la clasa a VI-a, dar de la Colegiul Național „Unirea” Focșani, îndrumat de profesoara Liliana Colin; George Eugen Zdrîncu, de la clasa a VII-a, elev la Colegiu Național „Unirea” Focșani, îndrumat de profesoara Liliana Neșu; Petru Burdușa, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Focșani, sub îndrumarea profesoarei Liliana Neșu.
La nivelul învățământului liceal, lotul este format din: Alex Iordăchescu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Unirea” Focșani, îndrumat de profesoara Liliana Colin; Teodor Călin, de la clasa a IX-a, din cadrul aceluiași colegiu și sub îndrumarea aceleiași profesoare; Alessandro Saulea, tot de la clasa a IX-a, elev la același colegiu, îndrumat tot de profesoara Colin; Cosmin Răzvan Vancea, de la clasa a X-a din cadrul Colegiul Național „Unirea”, îndrumat de profesoara Marilena Oprea; Alexandru Ifrimenco, elev în clasa a X-a la același colegiu, îndrumat de profesoara Liliana Colin; Cosmin Alexandru Cojocaru, elev în clasa a X-a la același colegiu, îndrumat de profesoara Marilena Oprea; Camelia Zalum, elevă în clasa a X-a la același colegiu, sub îndrumarea de profesoara Liliana Colin.
Faza națională din cadrul Olimpiadei de informatică va avea loc în perioada 15-20 aprilie la Craiova, pentru liceu, și la București, în perioada 21-25 aprilie, pentru gimnaziu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?