Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Somaţii de plată pentru ȘAPTE MII de vrânceni


Aproape șapte mii de vrânceni, persoane și firme, au primit somații de plată de la inspectorii fiscali pentru că nu și-au achitat de bunăvoie obligațiile fiscale datorate. Măsurile de executare silită au fost aplicate de inspectorii de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea de la începutul acestui an pentru a recupera obligații fiscale de peste zece milioane lei. Cele mai multe sume au fost recuperate în urma popririi conturilor bancare, respectiv 3,9 milioane lei și ca urmare a somațiilor, adică 3,6 milioane lei. Peste 1,5 milioane lei au fost încasate după instituirea sechestrului sau înființarea popririi. Finanțiștii au arătat că cele mai multe somații au fost comunicate persoanelor fizice -4740 persoane, iar firmele au primit 2251 somații.
    A fost dispusă poprirea pentru 1577 conturi bancare, s-au instituit șapte sechestre asupra bunurilor mobile și trei sechestre asupra bunurilor imobile. „Contribuabilii care se confruntă cu dificultăți financiare  au posibilitatea de a solicita acordarea de eșalonări la plată pentru obligațiile fiscale administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală și neachitate la termenele legale de plată. Pentru sumele care fac obiectul eșalonării procedura de executare silită nu începe, sau se suspendă după caz. Eșalonările  la plată se pot acorda pe o perioadă de cel mult 5 ani.
Eșalonarea la plată nu se acordă pentru obligațiile fiscale în sumă totală mai mică de 500 lei în cazul persoanelor fizice și 5.000 lei în cazul persoanelor juridice”
, precizează AJFP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?