Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Plasată în arest la domiciliu pentru trafic de persoane, Mărioara de la Cucuieți a contestat măsura


Mărioara C., femeia din Cucuieți, comuna Vidra, plasată în arest la domiciliu într-un dosar de trafic de persoane, a contestat măsura dispusă de magistrații de la Tribunalul Arad. Conform portalului instanței de judecată, Mărioara C. este singura persoană dintre inculpați care a făcut contestație. În același dosar, o altă persoană din Cucuieți, Iuliana Cristina P., a fost arestată preventiv.
    „(…) dispune arestarea preventivă a inculpaților: 1.- Pricope Iuliana Cristina (…) pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 11 martie 2016 și până la data de 9 aprilie, inclusiv. (…) respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad privind pe inculpații Cioarec Mărioara (…) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu față de inculpații: 1.- Cioarec Mărioara (…) pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 11 martie 2016 și până la data de 9 aprilie, inclusiv. Impune inculpatei Cioarec Mărioara obligația de a nu părăsi imobilul din com. Vidra, sat. Cucuieți, jud.Vrancea (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. (…) pe durata arestului la domiciliu, inculpatele Cioarec Mărioara și (…) au următoarele obligații: a) să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; b) inculpata Cioarec Mărioara are obligația să nu comunice cu persoanele vătămate Grosu Costel, Pană Georgel, Cheptănaru Ion, Cioran Ionel și cu inculpații Pricope Iuliana Cristina și Crăiță Mădălin (…)”, au decis magistrații de la Tribunalul Arad în cazul celor două femei din Vrancea.
    Vrâncencele au fost săltate săptămâna trecută de polițiștii de la Crimă Organizată și duse la Arad pentru audieri. În Vrancea au fost căutate cinci persoane, dar au fost găsite doar cele două. Femeile sunt bănuite că alături de alte persoane, începând cu anul 2012, ar fi recrutat peste 100 de persoane, cu o situație materială precară, cărora le-ar fi promis angajarea în locuri de muncă bine plătite în Danemarca. Odată ajunse în Danemarca, victimele erau aduse în stare de aservire față de membrii grupării, astfel încât, lipsite fiind de mijloace financiare, necunoscând limba și locurile spre a se putea eventual angaja sau repatria pe cont propriu, au fost nevoite să locuiască în spațiile stabilite de membrii grupului și să execute activitățile impuse de către aceștia. „În acest sens, suspecții au însoțit și asistat persoanele vătămate în fața autorităților daneze în vederea obținerii codului numeric personal danez. Ulterior, sub pretextul îndeplinirii formalităților de angajare impuse de către lege și fără ca victimele să fie în cunoștință de cauză, au constituit firme fantomă în numele acestora, au deschis conturi bancare și au obținut cărți de credit pe care le-au  utilizat în vederea comiterii de fraude, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 7.000.000 de euro”, au transmis anchetatorii.
    Dosarul este instrumentat de polițiștii de la Crimă Organizată și DIICOT Arad, asta după ce o persoană vătămată din Arad a depus plângere, și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, înșelăciune, fraude informatice și evaziune fiscală. Acțiunea a început acum mai bine de un an și s-a lucrat în colaborare cu poliția daneză. În februarie 2015, partea daneză a arestat 20 de membri ai grupului infracțional care se aflau pe teritoriul Danemarcei la momentul respectiv, operațiunea fiind denumită „Cuibul de Viespi”. Între România și Regatul Danemarcei s-a încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, având în vedere faptul că infracțiunile s-au săvârșit pe teritoriile ambelor state, făcând obiectul cercetărilor deopotrivă ale autorităților judiciare române, cât și ale celor daneze.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?