Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Fosta judecătoare Anișoara Topor, pusă în libertate de Ziua Femeii


Fosta judecătoare de la Judecătoria Focșani, Anișoara Topor, a ieșit din penitenciar de Ziua Femeii. Ieri, la Tribunalul Bacău s-a judecat contestația procurorilor DNA formulată împotriva deciziei de liberare condiționată a fostei judecătoare, decizie luată de magistrații de la Judecătoria Bacău.
Judecătorii de la Tribunalul Bacău au respins contestația procurorilor, iar Anișoara Topor a fost liberată condiționat. „Respinge ca nefondată contestația formulată de Parchetul de pe lângă ÎCCJ DNA- Serviciul Teritorial Bacău împotriva sp 39 din 11.01.2016 pronunțată de Judecătoria Bacău în dosar 15162/180/2015. Constată că intimata a fost asistată de av. ales. În baza art 275 alin 3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi 08.03.2016”, au decis magistrații de la Tribunalul Bacău.
    Fosta judecătoare Anișoara Topor a fost condamnată definitiv de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare la începutul lunii iulie a anului 2014. Tot atunci, fratele ei, Aurel Lăduncă, a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Imediat ce mandatul a ajuns la IPJ Vrancea, Anișoara Topor a mers singură la poliție, fără să aștepte ca oamenii legii să o caute pentru a pune mandatul în executare. 
Pe data de 8 decembrie 2011, procurorii anticorupție au descins în casa judecătoarei, iar în urma percheziției domicilare, aceasta a fost reținută. Procurorii au propus instanței de judecată arestarea preventivă, care a fost admisă, judecătoarea fiind pusă în libertate în februarie 2013, după nenumărate cereri. Apoi, judecătoarea și fratele său, Aurel Lăduncă, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție. Magistratul a fost acuzat de luare de mită și trafic de influență, în timp ce fratele de complicitate.
În rechizitoriu se arată că Anișoara Topor ar fi primit de la un om de afaceri, din Golești, 80.000 de lei și 700 de euro pentru a da soluții favorabile într-un dosar în care revendica 13 hectare de teren. Banii ar fi ajuns la magistrat prin intermediul fratelui său. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?