Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Nouă incendii în Vrancea, în minivacanța prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României

În perioada minivacanței prilejuite de sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea au fost la datorie, fiind solicitați să intervină în 58 misiuni pentru stingerea incendiilor, descarcerare, asistența unor persoane nedeplasabile, asigurarea măsurilor de prevenire și gestionare a posibilelor situații de urgență, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat.

În urma producerii a 4 accidente rutiere, pompierii militari vrânceni au fost solicitați să extragă 3 victime, să acorde asistență medicală de specialitate, precum și pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor. În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru localizarea și lichidarea a 9 incendii, evenimente care nu au fost soldate cu victime. Incendiile s-au manifestat la locuințe și anexe gospodărești, precum și la vegetație uscată.

În perioada 30 noiembrie – 03 decembrie 2023, un număr de 36 persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat. În toate cazurile, paramedicii au acordat prim ajutorul medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la unitățile spitalicești, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. Vă reamintim faptul că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

De asemenea, puteți descărca pe dispozitivele mobile aplicația DSU, pentru a fi informați oriunde și oricând! Vă asigurăm că pompierii vrânceni rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor! În eventualitatea producerii unei situații de urgență nu ezitați să apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?